Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Update kétrétegű sajttorta

Update kétrétegű sajttorta
Update kétrétegű sajttorta
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet egy német szakácskönyvben találtam, és átalakítottam úgy, hogy ne hízlaljon, mivel a férjemmel mindketten fogyókúrázunk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A délutáni kávéhoz nagyon jól illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat, 25 g update cukrot, a lisztet, a sütőport és egy tojást egy tálban öszzekeverünk, és tésztává gyúrunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  2. Krém a túrókrémet, 40 g update cukrot, 3 tojássárgáját, a tejfölt, az olajat, a tejet és a vaníliás pudingport egy tálban összekeverünk, amíg csomómentes lesz.
  3. Az elkészült krémből egy csészényit félreteszünk a második réteghez.
  4. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, és a tésztát úgy oszlatjuk el benne, hogy legyen egy magas pereme, tehát alul vékonyan és a sütőforma oldalán magasan eloszlatjuk.
  5. A túrós masszát, azaz a krémet ráöntjük a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  6. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
  7. Ezután, mielőtt lejár a 30 perc 3 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és 1 evőkanál update cukrot. Kemény habbá verjük. A felvert habhoz hozzáadjuk az előzőleg félretett 1 csésze krémet, és finoman elkeverjük. Kivesszük a sütit a sütőből, és ráöntjük ezt a második réteg krémet.
  8. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre.
  9. Résnyire kinyitott lekapcsolt sütőben hagyjuk lehűlni. (Fontos!)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hargitta

Mióta szakács: 2011.11.29.
2 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diétás túrótorta, túrós update sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Tue, 2013-04-16 15:03

Na...ahogy elnézem,a balhé meg a kötekedés meg egy egszerű receptes oldalról sem hiányozhat...csúcs:(((Hargie...a szénhidrátokkal kapcsolatban totál igazad van,ettől már csak az a tutibb ha a cukrot leceréled xillitre vagy nyírfacukorra....az abszolút ízt ad és feszívódás nélkül ürül a szervezetből,a vércukrot egyáltalán nem emeli.Nem olcsó de nagyon megéri,ha az meber életmódot akar váltani.Én paleózok,így a tejes dolgok kizárva,emiatt sok finomság is de azért nagyritkán én is bűnbe esek....de ami jó,hogy a kis kilengések ellenére is úgy csináltam végig a terhességemet,hogy 70 kilóval kezdtem és szülés után 3 héttel 70,4 kg voltam,szemben az első terhességemmel,ahol 28 kilót híztam és ebből 8 rajtam is maradt:(((
A pimaszkodó írásokkal meg ne is törődj!
Köszönjük a receptet

bakosanyi
bakosanyi Wed, 2011-12-28 14:55

HOL MARAD A FRISSEN RESZELT PARMEZÁN A SAJTTORTA TETEJÉRŐL??? A HOZZÁVALÓK KÖZT SE LÁTOK EGY SAJTOT SE!!!! VAGY EZ MINDENKINEK A SAJÁT ÍZLÉSÉRE VAN BÍZVA??? AKKOR NETÁN NEM KÉNE ODAÍRNI??? BEZZEG ÉN NEM VAGYOK SZAKÁCS VÉGZETTSÉGŰ, DE EZEKET AZ ALAPOKAT MÉG ÉN IS ELSAJÁTÍTOTTAM AZ ELEMIBEN!!!!!!

Irocska
Irocska Sat, 2012-04-14 16:38

Kedves bakosanyi, ha még igazad is lenne, sem értem, hogy bátorkodsz ilyen hangnemben megfogalmazni kérdésed-problémád. Én inkább örülök, hogy Hargitta vette a fáradságot és lefotózta a sütit, feltöltötte a receptet, csak azért, hogy mások is elkészíthessék - nem hiszem, hogy abban a helyzetben vagyunk, hogy bármit is számon kérhessünk rajta, pláne sértegessük. Meg kell védenem a "szakácsot" egyébként, mert az összetevők között bizony ott a sajt: a túró, ami egy friss sajt.

Hargie
Hargitta / Hargie Wed, 2011-12-28 17:06

A sajttorta nem feltétlenül sajtból készül, hanem krémtúróból, csak sajttortának hívják, de mascarponéból is meg lehet csinálni, és akkor már tényleg sajtból van, de sokkal magasabb a zsírtartalma és sokkal drágább is, és ízben nem jobb. A parmezán nem illik a tetejére, mivel az sós és teljesen más ízvilág, szerintem,de aki akarja nyugodtan kipróbálhatja úgyis, semmi sem tilos. És NEM vagyok szakácsvégzettségű, de erre az oldalra csak úgy lehet feltölteni receptet, ha nyit egy szakácsoldalt, ami nem jelenti azt, h itt mindenki szakács ,aki receptet töltött fel erre az oldalra. Mint ahogy írtam, ezt a receptet egy német receptoldalon találtam, amit átalakítottam úgy, h ne hizlaljon annyira. Az eredeti német sajttorta krémtúróval készül (quark) és mégis sajttortának (kaesekuchen) hívják.

cspiros
cspiros Wed, 2011-12-28 14:50

Szia !

Az update cukrot és lisztet hol lehet beszerezni? Én is szeretnék életmódot váltani, de sehol nem találom ezeket a termékeket...:( Előre is köszönöm a segítségedet!

Piroska

intye
intye Wed, 2011-12-28 14:49

Ez még így is egy kalóriabomba!!!-olaj, puding, krémtúró, 20-as tejföl...jajjj!

Hargie
Hargitta / Hargie Wed, 2011-12-28 16:58

Igen, kalória szempontjából magas kalóriatartalmú, de az update életmód nem a kalóriákról szól, hanem a szénhidrát- és legfőképpen a cukortartalomról, de ez update lisztből és negyed annyi cukorból készült, ezért az update rendszernek megfelel. Az update módszer szerint nem a zsír hizlal, hanem a finomított szénhidrát. Azt mindenki maga dönti el,h ezt elhiszi-e vagy sem. Sok ezer embernek már bevált, az biztos.

517
vaj 65 g
cukor 50 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
krémtúró 500 g
tejföl 400 g
napraforgó olaj 1 dl
tej 125 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
1 csipet
cukor 1 ek
vaj 1 ek