Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis-sajttorta

Feketeribizlis-sajttorta
Feketeribizlis-sajttorta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megérett a fekete ribizli is a kertben. Selymes mascarponekrém, fanyar ribizlizselé, édes-sós alapon... Igazi nyári finomság :)

hozzávalók / 12 adag

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Feketeribizli-zselé

  1. A ribizlit a cukorral együtt feltesszük főni. Nem kell sokáig, csak amíg a szemek kipukkadnak. Szűrőn kétszer-háromszor átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne se héj, se mag.
  2. Visszatesszük a tűzhelyre, majd 2 ek. hideg vízben megduzzasztjuk a zselatint, és felöntjük 3-4 ek. forró vízzel, simára keverjük, és hozzáadjuk a gyümölcshöz, fél percig főzzük. Kihűtjük, de annyira ne, hogy megdermedjen.

Alap

  1. A zabkekszet késes aprítóban összetörjük, majd összedolgozzuk a puha vajjal. Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítjuk, hűtőbe tesszük.

Sajtkrém

  1. A mascarponét, cukrot, tejfölt, limelevet robotgéppel simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatinfixet, végül óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínnel.
  2. A sajtkrémből egy keveset elsimítunk a kekszes alapon, meglocsoljuk gyümölcszselével, majd ismét sajtkrém, ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém. A tetejét szépen elsimítjuk, és a maradék zselét ráöntjük, és 2-3 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Ízlés szerint gyümölcsökkel, aprított mandulával, dióval, mentalevéllel díszítjük.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 005
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBeuska

Mióta szakács: 2011.04.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Sajttorta, Mascarponetorta, ribizlitorta.

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-06-29 14:03

Nekem nem baj....illetve az baj, hogy mostanában egy feltöltött receptemet nem aktiválták, mondván, hasonló már van feltéve......mivel reklamáltam, még ki is törölték, pedig arra felhívtam a figyelmüket, ki ne töröljék, csak írják rá pirossal, letiltva......ezért írtam.......szerintem, ez másnak sem tetszene!!!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-06-29 05:28

Ez a recept nagyon "hajaz" egy másik gyümölcsös sajttortára......mintha ikertestvérek lennének, apró eltéréssel......hmmm......és mégis itt van.....!!!

Amúgy, biztosan finom, nem azért írtam.....lesz, aki érti!
Nagyon mutatós ez is! :)

483
feketeribizli 80 dkg
porcukor 3 ek
zselatin 1.5 teáskanál
víz 6 ek
zabkeksz 225 g
teavaj 100 g
mascarpone 500 g
tejföl 3 ek
porcukor 4 ek
limelé 1 ek
zselatinfix 1.5 csomag
habtejszín 400 ml