Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baileys-krémes sajttorta mandularopogóssal

Baileys-krémes sajttorta mandularopogóssal
Baileys-krémes sajttorta mandularopogóssal
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon krémes, könnyű, nyári torta, rengeteg krémsajttal és Baileys-zel! ;)
Baileys-krémes sajttorta mandularopogóssal, ahogy mi készítjük! :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól összedolgozzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a kekszes keveréket, és jól lenyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.
  2. Egy nagy tálba öntjük a krémsajtot, a mascarponét és a cukrot, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a Baileys-t, az aromát, az olvasztott lapzselatint, a habtejszínt, és elkeverjük.
  3. A kihűlt kekszes tortaformába öntjük a krémet, a tetejét elsimítjuk, fóliával befedjük, és minimum 4 órát pihentetjük a hűtőben.
  4. Közben a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandulát, összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük. Megvárjuk, míg megszilárdul, majd apró darabkákra törjük, és ezzel díszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 942
elküldve: 4
receptkönyvben: 168
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Baileys

Mióta szakács: 2017.07.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cheesecake

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsoca65
zsuzsoca65 Sun, 2019-02-24 21:13

Nekem a lapzselatinnal van gondom. Soha nem dolgoztam még vele, de az nem úgy van, hogy meleg alapanyagba kell belekeverni? Itt melyik az?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2019-02-25 17:57

Kedves zsuzsoca65,

Hideg összetevőknél is használható a lapzselatin, az alábbi módon(mi is így használtuk):
"A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezzük (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatjuk, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomjuk.
Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne főzzük!). A zselatint langyosra hűtjük, végül apránként a hideg krémbe csurgatjuk."

Üdv.,
A Nosalty csapata

libaláb
libaláb Sun, 2017-11-12 18:11

Különleges és finom. És máris van pár ötletem, hogyan legyen legközelebb még finomabb, a mi szájízünk szerint. :)

Kriszta0117
Kriszta0117 Fri, 2017-08-18 19:57

A tejszínhabot fel kell verni mielőtt belekeverjük a krémbe, igaz? :)

komibogi
komibogi Thu, 2017-08-03 16:14

Kicsit féltem így hozzászólások nélkül elkészíteni a receptet, de tökéletesen sikerült :) Valami isteni, a mandularopogóst pedig máskor is meg fogom magában csinálni, mert tökéletes nasi.

583
zabkeksz 150 g
vaj 75 g
krémsajt 600 g
mascarpone 250 g
cukor 100 g
baileys 1.2 dl
vaníliaaroma 3 teáskanál
lapzselatin 4 db
habtejszín 2 dl
cukor 100 g
mandulapehely 50 g