Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától

Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától
Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Janicsák Veca énekesnő isteni sóskaramell-öntetes sajttortája, amit érdemes kipróbálni. Készítsétek el ti is, mert higgyétek el, ezt szószt kiskanállal fogjátok magatokba tolni, ahogy azt Veca is tette, amikor a forgatáson azt hitte, nem látjuk mit csinál.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A sóskaramell-öntethez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki kicsit bűnözni szeretne.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortához

  1. A zabkekszet ledaráljuk, vagy cutterban apró morzsásra törjük, majd elkeverjük a vajjal, és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tortaforma átmérője kb. 30 cm legyen. A tortaformába érdemes sütőpapírt tenni, teljesen kibélelni vele.
  2. A morzsás alapot ezután 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
  3. A krémhez elkeverünk minden hozzávalót, kivéve a tojásokat. Azokat egyesével adagoljuk a masszához.
  4. A masszát ezután a kekszes alapra öntjük, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A sütésnél használjunk gőzfunkciót, ha ilyen nincsen, akkor egy tepsibe tegyünk két ujjnyi vizet, és ezt toljuk be a sütő legalsó szintjére. Ha a tortánk teteje aranybarna, és az állaga kicsit gumiszerű, akkor tökéletes.
  5. Teljesen kihűtjük, érdemes akár egy éjszakát is pihentetni, ezután lebonthatjuk róla a tortaformát.

A sós karamellöntethez

  1. A cukrot alacsony hőfokon egy magas falú lábasban olvasztani kezdjük. Nem keverjük, nem nyúlunk hozzá. Ha kicsit füstöl, akkor sem.
  2. Miután felolvadt, hozzádobjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a cukorban, majd a lábast levesszük a tűzről.
  3. Fontos, hogy a habtejszínt felmelegítsük, mielőtt hozzáöntjük a szószhoz, mert különben összeáll az egész. A langyos tejszínnel és egy fél teáskanál sóval tehát összekeverjük, majd az egész masszát lehűtjük. Amint a vaj kicsit megszilárdul benne, sűrű krémes állaga lesz a szósznak.
  4. Tálalásnál a tortaszeletre csorgatjuk, vagy kiskanállal esszük, mert isteni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 154
össznézettség: 12 570
elküldve: 2
receptkönyvben: 149
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

new york cheese cake, sajttorta, sült sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

926
zabkeksz 250 g
vaj 120 g
mascarpone 500 g
tejföl 250 g
cukor 150 g
finomliszt 2 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
cukor 200 g
vaj 60 g
habtejszín 2.5 dl
1 kávéskanál