r
Nosalty Logó

Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Összesen 928 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Összesen 7414 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Összesen 372 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 928 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    543.2 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4821.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 7414 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Elkészítés

A tortához

  1. A zabkekszet ledaráljuk, vagy cutterban apró morzsásra törjük, majd elkeverjük a vajjal, és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tortaforma átmérője kb. 30 cm legyen. A tortaformába érdemes sütőpapírt tenni, teljesen kibélelni vele.
  2. A morzsás alapot ezután 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
  3. A krémhez elkeverünk minden hozzávalót, kivéve a tojásokat. Azokat egyesével adagoljuk a masszához.
  4. A masszát ezután a kekszes alapra öntjük, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A sütésnél használjunk gőzfunkciót, ha ilyen nincsen, akkor egy tepsibe tegyünk két ujjnyi vizet, és ezt toljuk be a sütő legalsó szintjére. Ha a tortánk teteje aranybarna, és az állaga kicsit gumiszerű, akkor tökéletes.
  5. Teljesen kihűtjük, érdemes akár egy éjszakát is pihentetni, ezután lebonthatjuk róla a tortaformát.

A sóskaramell-öntethez

  1. A cukrot alacsony hőfokon egy magas falú lábasban olvasztani kezdjük. Nem keverjük, nem nyúlunk hozzá. Ha kicsit füstöl, akkor sem.
  2. Miután felolvadt, hozzádobjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a cukorban, majd a lábast levesszük a tűzről.
  3. Fontos, hogy a habtejszínt felmelegítsük, mielőtt hozzáöntjük a szószhoz, mert különben összeáll az egész. A langyos tejszínnel és egy fél teáskanál sóval tehát összekeverjük, majd az egész masszát lehűtjük. Amint a vaj kicsit megszilárdul benne, sűrű krémes állaga lesz a szósznak.
  4. Tálalásnál a tortaszeletre csorgatjuk, vagy kiskanállal esszük, mert isteni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 296
  • Össznézettség: 85005
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 11.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki kicsit bűnözni szeretne.

Receptkategóriák

Janicsák Veca énekesnő isteni sóskaramell-öntetes sajttortája, amit érdemes kipróbálni. Készítsétek el ti is, mert higgyétek el, ezt szószt kiskanállal fogjátok magatokba tolni, ahogy azt Veca is tette, amikor a forgatáson azt hitte, nem látjuk mit csinál.

Hozzávalók

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek