Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi virslisaláta

Ünnepi virslisaláta
Ünnepi virslisaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van, aki óckodik a virslitől, és nem érti, hogyan lehet az ünnepi asztalra tenni... de sokunknak a szilveszter elengedhetetlen kelléke. Egy füstös ízű virsliből, és néhány különlegesebb alapanyagból lehet olyan extra salátát összedobni, ami egy hidegtál mellett például remek kiegészítő lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a hámozott, felkockázott burgonyákat, és hagyjuk kihűlni.
  2. Karikázzuk fel a virslit, a kukoricát, a zellert és a pórét. A virslit és a kukoricát kevés olajon pirítsuk meg. (Ha savanyított kukoricát használsz, azt nem kell lepirítani, az karikázás után mehet a salátába.)
  3. Aprítsunk össze annyi petrezselymet, amennyit a salátába szánunk, majd egy nagyobb tálba, amiben össze is tudjuk majd jól keverni, tegyünk bele minden hozzávalót, és óvatosan forgassuk össze őket. Úgy is finom, ha még kicsit langyosak a hozzávalók, de hűtőből kivéve, hidegen is tökéletes.
  4. Pro tipp: Ha marad belőle, és már nem kívánjuk a hideg kaját, egy sütőtálba, sajttal megszórva össze is süthetjük az egészet. Ez egy teljesen új dimenzió lesz!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1096 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes virslis krumplisaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
burgonya 5 db
bébikukorica 10 dkg
virsli 35 dkg
póréhagyma 0.25 db
halványító zeller 3 közepes szár
majonéz 5 ek
tejföl 5 ek
almaecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint