r
Nosalty Logó

Shish Tawook - Taouk pácolt csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
spiceup
Shish Tawook - Taouk pácolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2161 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 360 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    344.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2161 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd falatnyi darabokra felvágjuk.
  2. Egy közepes méretű tálban összekeverjük az olajat, joghurtot, ketchupot és mustárt. A keverékhez hozzáadjuk a receptben található összes fűszert, és jól elkeverjük. A csirkedarabokat alaposan beleforgatjuk, hogy minden részét alaposan befedjen a pác. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Pácolás után a csirkét egy nem túl mély tepsibe helyezzük, jól elegyengetjük, majd előmelegített sütőben, sütőtől függően, 35-45 percig sütjük.
  4. Fogyasztható rizzsel, bulgurral, illetve gyrosként pitában, vagy tálként zöldségekkel, sült burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2226
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Shish Tawook - Taouk pácolt csirkemell
spiceup 3 recept

Egy egyszerű, közel-keleti, pácolt, fűszeres csirkemell, mely eredetileg nyárson saslikként grillezve készül, de most sütőben készítjük. Fogyasztható rizzsel, bulgurral, illetve gyrosként pitában, vagy tálként zöldségekkel, sült burgonyával. Történet: Hajós munkám során többször ettem ezt az ételt, meg is kaptam a receptjét, azt egészítettem ki videókban található információkkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...