r
Nosalty Logó

Újhagymás-szalámis kenyérlángos

A'la Atya
Újhagymás-szalámis kenyérlángos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A sütés

534
Kalória
18.3g
Fehérje
68.1g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
104.1g
Víz
34.5g
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A sütés

Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A sütés

Összesen 3204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A sütés

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9469.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    4961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 3204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. Kenyérsütő gépben készítjük. Először a víz, tej, olaj, fűszerek, az apróra szelt újhagyma zöld, majd a liszt és végül az élesztő és a sütőpor megy a keverőtálba. A "dagasztás" funkciót használva indítjuk el a gépet. (Az enyém 1,5 óra alatt készíti el a tésztát.) (Nyilván kézzel is összeállíthatjuk a tésztát, a kelesztést pedig a sütőben végezzük 50 fokon.)
  2. A duplájára kelt tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtjuk, majd a sütőben 50 fokon kelesztjük még 10-12 percet.

A sütés

  1. A megkelt tésztát kivesszük, a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Amíg melegszik, a tésztát megkenjük a tejföllel, megszórjuk az újhagymával. Ízlésesen ráhelyezzük a szalámi szeleteket, megszórjuk a szeletelt vöröshagymával, rászórjuk a reszelt sajtot, és végül megszórjuk bazsalikommal.
  2. Az előmelegített sütőbe tesszük, majd 12-15 perc alatt készre sütjük. A sütés után pihentetjük 10 percet, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5

A kenyérlángos vagy töki pompos receptje épp olyan, mint a húslevesé, pörkölté vagy töltött káposztáé. Ahány ház, annyi szokás! Ez az általam "kreált" verzió, melyet a puha tészta, az ízes feltétek és a "nem bírod abbahagyni"-érzés határoz meg!

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek