r
Nosalty Logó

Baconös-szalámis kenyérlángos

Indigo
Baconös-szalámis kenyérlángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

986
Kalória
31.3g
Fehérje
66.1g
Szénhidrát
65.3g
Zsír
110.5g
Víz
142.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 986 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6980.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    3962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    264.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 3943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a sót, a cukrot, és összekeverjük.
  2. Meleg helyen megkelesztjük a tésztát.
  3. A tejfölbe elkeverjük a zúzott fokhagymát, és állni hagyjuk, míg a tészta kel.
  4. Csíkokra vágjuk a bacont, lereszeljük a sajtot.
  5. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 10*10cm-s kockákra vágjuk. (Mi jobban szeretjük vékonyabb tésztával, és bőséges feltéttel, de aki vastagabban szereti a tésztát, ne nyújtsa túl vékonyra.)
  6. Megkenjük a fokhagymás tejföllel.
  7. Minden kockára 2 szelet szalámit teszünk, erre a bacon csíkokat, majd rászórjuk a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nekem még sosem sikerült két egyforma kenyérlángost sütnöm. A tészta állandó, onnan indul a dolog, azután mindig szétnézek, mi is van a hűtőben. Most ez sült ki belőle. De olyan jól sikerült, hogy állandósulni is fog. :)

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek