Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üdítő meggyleves citrommal

Üdítő meggyleves citrommal
Üdítő meggyleves citrommal
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

...amikor jól esne egy kis leves, de sürget az idő, és a meleg is perzsel, ezzel az üdítő meggylevessel nem lehet melléfogni!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Természetesen langyosan is finom, de lehűtve a legfinomabb. A mandulaforgács és a citromfű is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet levével együtt fazékba tesszük, és felöntjük 8 dl vízzel.
  2. Hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a citromot és a fahéjat.
  3. A szegfűszeget és a szegfűborsot teatojásba tesszük, és így kerülnek bele a levesbe, hogy a végén ne kelljen halászgatnunk őket.
  4. Forrás után maximum 10-15 percet főzzük. Ezt követően kivesszük a citromszeleteket és a fűszereket.
  5. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és összeforraljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 517
elküldve: 17
receptkönyvben: 386
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: 2

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes meggyleves, pudingos meggyleves, vaníliás meggyleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
meggybefőtt 1 kg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citrom 1 db
fahéjrúd 1 db
fahéj 1 kk
szegfűszeg 12 db
szegfűbors 0 ízlés szerint
habtejszín 200 ml
vaníliás pudingpor 2 ek