Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges meggyleves

Részeges meggyleves
Részeges meggyleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggylevest néha ilyen módon variálom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, a levét kicsavarjuk. A héjából levágunk két ujjnyi csíkot.
  2. kb. 3 dl-nyi vizet felforralunk a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, citromhéjjal és 1 dl vörösborral.
  3. Ha forr, beledobjuk a meggyet. Egyet forralunk rajta. Közben elkeverjük a tejfölt a keményítővel, és felhígítjuk kevéske vízzel, majd hozzáöntjük a maradék vörösbort.
  4. A levesbe öntjük a tejfölös habarást, és kb 3 percig összeforraljuk.
  5. Levesszük a tűzről az edényt, és kihűtjük a levest.
  6. Ha jó hideg a levesünk, akkor merjük a tányérokba, és tejszínhab rózsával díszítve kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
388 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros meggyleves, gyümölcsleves meggyből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

300
meggy 30 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vörösbor 2 dl
cukor 2 púpozott ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 8 db
tejföl 2 dl
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál
víz 3 dl
tejszínhab 8 ek