Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli meggyleves

Téli meggyleves
Téli meggyleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron természetes másként főzöm a meggylevest, amikor friss gyümölcsöt lehet vásárolni. Azt hiszem, a díszítést még gyakorolnom kell.smiley

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A befőtt levét leszűrjük és a vízzel feltesszük főni, beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, sót, lassú tűzön 10-15 percig főzzük, majd tetszés szerinti mennyiséget hozzáadunk a gyümölcsből, átforraljuk a levest.
  2. A lisztet egy kis edényben összekeverjük a tejszínnel és a csendes fövésben lévő leveshez öntjük. Legalább 10 percig főzzük, közben kevés gyömbért reszelünk bele.
  3. Szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk, tetejét tejszínhabbal díszítjük, vagy 1-2 gombóc vaníliafagyit teszünk bele.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 933
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes meggyleves, fűszeres meggyleves, gyümölcsleves meggyből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
meggybefőtt 35 dkg
víz 1.2 l
cukor 4 ek
szegfűszeg 4 db
fahéjrúd 0.5 db
gyömbér 1 csipet
1 csipet
finomliszt 0.5 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
habtejszín 0.5 dl