Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkás-kolbászos töltött hús

Uborkás-kolbászos töltött hús
Uborkás-kolbászos töltött hús
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, honnan származik a recept, anyukám készíti ünnepek alkalmával rendszeresen. A családban nagyon szereti mindenki. Ezért gondoltam, megosztom másokkal is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Marhahússal elkészítve az igazi! Kolbász helyett gépsonkát, virslit, bacont is rakhatunk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, mustárral megkenjük. Néhány órát így akár hagyhatjuk is
    töltés előtt.
  2. Csíkokra vágjuk a csemegeuborkát, felkarikázzuk a kolbászt és negyedeljük keményre főtt tojást, és minden
    hússzeletre rakunk, összegöngyöljük, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
  3. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd az elkészült hústekercsek minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne.
  4. A zsiradékot, ami a serpenyőben maradt egy kicsit pótoljuk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, tűzről levéve pirospaprikát adunk hozzá, mintha pörköltet készítenénk, azzal a különbséggel, hogy mi most 1-2 csapott tk borsot is teszünk a paprika mellé.
  5. Beletesszük a tekercseket, beleöntjük a bort, felöntjük vízzel, sóval és ételízesítővel fűszerezzük ízlés szerint,
    majd félig lefedve feltesszük főni.
  6. Főzzük, hústól függően kb.1,5-2 órát. Az elfőtt vizet a főzés során pótoljuk. Ha a hús megfőtt, fedőt levéve főzzük még tovább, hogy a szaft besűrűsödjön.
  7. Párolt rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 877
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

silvermist

Mióta szakács: 2012.02.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spanyol madár, rodrigo, töltött hús, hús uborkával töltve, töltött hús szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-03-19 07:21

Köszi a receptet, mivel mi is szeretjük a töltött húsokat, biztos
ki fogom próbálni.
Üdv.,minden jót: Adél

841
marhahús 80 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
napraforgó olaj 2 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
csemegeuborka 4 közepes db
főtt tojás 2 db
kolbász 5 dkg
vörösbor 1.5 dl
víz 3 dl