r
Nosalty Logó

Spenótos csirketekercs baconbe göngyölve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Spenótos csirketekercs baconbe göngyölve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2848 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6587 micro
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.8 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6815 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    4014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1700 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1566 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39522 micro
Összesen 2848 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk nyitni, de egyben maradjon.
  2. A vastagabb részeket kiklopfoljuk, majd az egészet sózzuk, borsozzuk.
  3. Alufóliát terítünk le, erre bacon szeleteket helyezünk úgy, hogy egymást fedjék kissé, a szétnyitott csirkemellet erre ráhelyezzük (ezt a műveletet, mivel 4 db csirkemellünk van, 4x kell megismételnünk).
  4. A húsok tetejére helyezzük a sonkaszeleteket, arra a sajtot (reszelve, vagy akár vékony szeletekben), majd ezen eloszlatjuk a jól lecsepegtetett spenótot.
  5. Az alufólia segítségével a csirkemellet szorosan feltekerjük, így a bacon-ös borítás kerül kívülre.
  6. Minden csirkemellnél elismételjük a fenti műveleteket, majd zsiradékkal kikent (vaj, margarin, olaj, mindenkinek saját ízlése és szokása szerint) sütőtálba helyezzük őket.
  7. 200°C-os sütőben 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12842
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Vasárnapi ebéd alkalmával készítettük el, rengeteg lehetőséget rejt magában a recept, az összetevők variálhatók mindenki egyéni ízlése, kedve, pénztárcája, na és a hűtő tartalma szerint. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek