Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt karaj hideg mártással

Tűzdelt karaj hideg mártással
Tűzdelt karaj hideg mártással
150 perc / előkészület: 20 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas étel családnak, barátnak...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst fűszerezzük és bekenjük olajjal. Egy napra hűtőbe tesszük.
  2. Mély zsebeket vágunk a húsba, és a kolbászt, a szalonnát és a hagymát a zsebekbe helyezzük.
  3. Fólia alatt 1,5-2 órára a sütőbe tesszük. Fóliát levéve megpirítjuk.
  4. A mártáshoz a tejfölt, a mustárt és a kefirt összekeverjük, és egy csipet fehérborssal fűszerezzük. Kis ideig a hűtőben pihentetjük.
  5. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült karaj, magyaros karaj tepsiben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

István125
István mester / István125 Wed, 2017-09-06 09:35

Szia! Azt nem tudom, de gondolom a comb is megfelelő, ha olyan az alakja, hogy be lehet vagdosni. Azt nem tudom, hogy a comb nagyobb mérete miatt, a belseje mennyire sül át, legfeljebb angolos lesz, ha úgy is jó.

Control
Control Tue, 2017-09-05 14:32

Hú, ez nagyon guszta (ahogy a többi recepted is), most comb van itthon, vajon abból is jó lehet?

586
sertés rövidkaraj 1 kg
kolozsvári szalonna 10 dkg
kolbász 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
2 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagymapor 1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
tejföl 3 dl
kefir 1 dl
mustár 1 ek
fehér bors 1 csipet