Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj

Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj
Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj
110 perc / előkészület: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Birsalmalekvárt kaptam még nyáron, nem igazán ismertem, és nem is tudtam mit kezdjek vele. Egyszer csak rátaláltam erre a receptre, azóta imádom a birsalmalekvárt:) nagyon illik a krumplipüréhez és a sült húshoz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megmossuk lecsöpögtetjük, és szárazra törölgetjük, sóval, őrölt borssal jól bedörzsöljük, ne sajnáljuk, a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
  2. Tűzálló tálba tesszük, kevés húslevessel meglocsoljuk és előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük, néha-néha húslevessel meglocsoljuk.
  3. Közben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük vagy azt is felaprítjuk (én a hagymával együtt robotgépbe teszem, ami kellő méretűre aprítja), majd a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, fahéjjal, csipetnyi sóval elkeverjük, és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszává váljon. Ha a hús elkészül, kicsit várunk, hogy hűljön, és csak utána jön a következő lépés
  4. Az almás-hagymás masszával a húst ujjnyi vastagon beborítjuk, kicsit rá is nyomkodjuk, és további 30-45 percig sütjük, míg szépen rápirul a fűszeres kéreg.
  5. Negyedekbe vágott sült hagymát, almakompótot, birsalmalekvárt és burgonyapürét kínálhatunk mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 685
elküldve: 7
receptkönyvben: 129
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Manolya

Mióta szakács: 2011.02.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

birsalmalekváros sertéskaraj, almás sült sertéskaraj, édeskés fűszeres sertéskaraj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

682
sertés rövidkaraj 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
alaplé 5 dl
vöröshagyma 3 közepes fej
alma 1 db
tojássárgája 1 db
lekvár/ dzsem 3 ek
fahéj 1 kk
zsemlemorzsa 10 dkg