r
Nosalty Logó

"Túróvarázs" palacsinta

Nosalty
"Túróvarázs" palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A vaníliaöntethez

861
Kalória
19.8g
Fehérje
79g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
206.8g
Víz
403.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
43.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A vaníliaöntethez

Összesen 861 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A vaníliaöntethez

Összesen 3443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A vaníliaöntethez

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 861 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    207.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.8 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    827.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    4266 micro
  • β-crypt
    407 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 3443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Egy serpenyőbe dobjuk a vajat, és közepes lángon, barnulásig pirítjuk, majd félretesszük.
  2. A tojásokat, cukrot, sót és az átszitált lisztet csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a tejet, majd a szódavizet is.
  3. Végül a lehűlt barnított vajat is belecsorgatjuk a tésztába, és lefedve legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket és a vaníliaöntetet is.
  5. Ha letelt az idő, a szokásos módon kisütjük a palacsintákat, megtöltjük a túrókrémmel, a palacsinta alsó harmadába halmozzuk a barackszeleteket, felcsavarjuk, és a vaníliaöntettel tálaljuk.

A töltelékhez

  1. A krémtúrót egy villa segítségével szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt, a porcukrot és a mazsolát, majd simára keverjük, és félretesszük.

A vaníliaöntethez

  1. Egy lábasba öntjük a tejet és a tejszínt, majd a vanillincukrokat, és folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  2. A lisztet és a puha vajat egy lapát segítségével simára keverjük, majd a lábasba kapargatjuk, és elkeverjük.
  3. A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral, majd a lábas tartalmát folyamatos keverés mellett a belecsurgatjuk.
  4. Ezt a vaníliás-tojásos keveréket visszaöntjük a lábasba, és közepes lángos besűrítjük, majd jeges vízben lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

A hétvégi ebédek sztárja, egy igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból!  Igen, ez a túrós palacsinta! Most barnított vajjal, sárgabarackkal és selymes vaníliaöntettel készítettük el!

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...