r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrós palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sütőben sült túrós palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 882 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 159 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 882 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 3520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A lisztet, tojást, cukrot, olajat, szódabikarbónát, csipetnyi sót egy magasabb edénybe tesszük, és lassan adagolva a tejet csomómentesre keverjük, majd a vízzel felhígítjuk. Legalább 45 percig pihentetjük.
  2. Felforrósított serpenyőbe kevés olajat öntünk, és kisütjük a palacsintákat.
  3. A kisült palacsintákat megtöltjük túróval, egy jénai tálat kivajazunk, és szépen egymás mellé rakjuk a palacsintákat. Megkenjük vajjal, vagy kis darabokat rakunk bizonyos távolságra, megszórjuk kristálycukorral, és előmelegített sütőben szép ropogósra, aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 78595
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Tejszínben keverjünk el 1 vaníliás cukrot, és öntsük ezzel le a palacsintákat, vagy pudingot főzünk, és leöntjük a palacsintákat és sütőben átsütjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütőben sült túrós palacsinta
helena26 458 recept

Édesanyám élesztővel készítette a palacsintát, és megsütötte megtöltve a sütőben. Nagyon finom és a gyerekeim imádják.  A palacsintába jó ideje szódabikarbónát teszek, így sokkal finomabbnak tűnik nekem a palacsinta tésztája.    

Hozzászólások (4)

neni

Szia Helena! Nagyon guszták a palacsinták! Anyukám is mindig éleszt?vel csinálta és nagyon finom volt. Nekem sajnos nem sikerül olyan finom palacsintát sütni, mint amilyet ? sütött. Kinézetre pont így néztek ki mint a tiéd. Szódabikarbónával még nem csináltam, de ki fogom próbálni.

helena26

Szia neni! Az én édesanyám is éleszt?vel szokta készíteni.Én is még most is, ha van friss éleszt?m.Többször el?fordult,hogy elfogyott,mert sokat sütök,hol kenyeret,hol kalácsot és így gyorsan elfogy. A lapos,vékony palacsintát nem szeretjük, így próbáltam ki már több alkalommal a szódabikarbónát. Nekem nagyon ízlik ezzel elkészítve. Ráadásul a fiam imádja a palacsintát édesen és sósan. Próbáld ki,remélem,hogy neked is bejön,elrontani nem lehet vele!

Törölt felhasználó

Mi nagyon szeretjük a palacsintát mindenféle verzióban! Jó ideje csak olcsó étkek receptjét keresem, mert nincs módunk dúskálni, ezért aztán palacsintából is egy igen olcsó variációt szoktam készíteni. Én már nem méricskélek, hanem kb. 50 dkg. lisztet teszek egy tálba, bele 1 mokkás kanálnyi csót, szódabikarbónát, vagy szódavizet, kicsi cukrot és annyi vizet, hogy fakanállal alaposan csomómentesre ki tudjam keverni. Végül kb. 1-1,5 dl. étolajat apránként bele dolgozok a tésztába és megfelel? s?r?ség?re felhigítom, aztán kisütöm ?ket. Fahéjas porcukorral, kakaós porcukorral, vagy ami éppen van azzal töltjük és fogyasztjuk. Krumplilevest szoktam hozzá f?zni. Ezt is el lehet olyan izletesre készíteni, mint a sok tojással, vajjal...stb. készített palacsintákat!

Törölt felhasználó

Helena által itt közreadott palacsintája guszta és biztos finom is! Egyébként azért érdemes inkább szódavízzel, vagy szódabikarbónával készíteni a palacsinta tésztáját, mert ezekt?l laza, puha lesz a tészta és nem keményedik meg akkor sem, ha már kih?lt. Tapasztaltam már, hogy pl. ha víz helyett tejet használok a tésztájához, attól tömör lesz az állaga. Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánok!

helena26

Akkor nem képzel?dtem a tészta állagával kapcsolatosan. Nekem sokkal jobban ízlik,mint pl.süt?porral,vagy éleszt?vel. Köszönöm a hözzászólást!! További szép napokat mindenkinek.)))

nettunderke

ilyen palacsintat mar tobbszor keszitettem a lanyaimnak; de en pici cukrozott tejfolt is teritettem a tetejere. Nagyon finom

helena26

Lehet rá pudingot önteni és úgy megsütni,így zaftosabb marad. Én is szoktam néha. Azért szeretem így a palacsintát,mert édesanyám így készítette,finom ropogósra sütve isteni,ennek csak egy a hátránya,hogy frissen a legjobb elfogyasztani,de szerencsére nem marad .

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek