Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött túrópalacsinta

Töltött túrópalacsinta
Töltött túrópalacsinta
34 perc / előkészület: 30 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az itteni túrós palacsintarecept pikáns és édes töltelékkel egyaránt finom. Ki lehet próbálni gyümölccsel, zöldséggel vagy maradékokkal is!

hozzávalók / 2 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A túrót, lisztet, sót, tejet, tojásokat és az apróra vágott petrezselymet simára keverjük. 30 percig állni hagyjuk, hogy a liszt megduzzadjon.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kolbászt és az uborkát hosszában elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát mepirítjuk. Rövid ideig sütjük benne a kolbászt, majd megszórjuk a liszttel és összekeverjük. Hozzáadjuk az 1/8 liter vízben feloldott leveskockát és a pirospaprikát, majd felforraljuk. Hozzákeverjük az uborkát, és még 10 percig főzzük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  4. A vajnak felét egy 28 cm átmérőjű serpenyőben felolvasztjuk, 2 palacsintát sütünk (oldalanként 2-2 perc).
  5. Megtöltjük, feltekerjük, és tálaljuk.










  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós palacsinta kolbászos töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Sat, 2010-06-05 20:51

Szia Glaser!

A palacsintához ugye réteslisztet használsz?
Ahogy olvastam a receptet, az jutott eszembe, hogy lehet ennek egy olyan verziója, hogy a feltekert palacsintákat egy üvegtálba beteszed, leöntöd egy kis reszelt sajttal összekevert tejföllel és forró sütőben megpirítod a tetejét. OK! Az Tied az alaprecept, amit részemről köszönök! :)
Ildi

glaser
Glaser / glaser Sun, 2010-06-06 10:53

Szia Ildi. A palacsintahoz reteslisztet hasznaltam. Biztos leöntve sajtos-tejföllel is nagyon finom lesz, en is majd kiprobalom. Üdv. Maria

1072
sovány túró 100 g
finomliszt 90 g
1 csipet
habtejszín 40 ml
tojás 3 db
petrezselyem 2 ek
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
parasztkolbász 200 g
kígyóuborka 200 g
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint