r
Nosalty Logó

Eper quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Eper quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajból, sóból, lisztból vajas tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük fél órára folpackba csomagolva, ellapítva.
  2. A lehűlt tésztát kivesszük, és két réteg folpack között vékonyra nyújtjuk (2 mm).
  3. Az egyik réteg folpackot lehúzva, a másik segítségével egy kivajazott szufléformába engedjük a tésztát, majd mikor már biztonságban van, a másik réteget is lehúzzuk, a tésztát belenyomogatjuk a formába.
  4. Az eperszemeket megmossuk, megszárítjuk, megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és a tésztás formába ejtjük.
  5. A tojást, a tejszínt és a cukrot habverővel összekeverjük, és nyakon öntjük vele az epreket, hogy majdnem tele legyen a sütőforma.
  6. Előmelegített sütőbe betesszük sülni (óvatosságból egy másik nagyobb tálba állítva).
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 9
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7297
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Eper quiche
Évi néni 1830 recept

Nem vagyok őrült, vagy legalábbis csak kicsit. Azért csak egy adagot készítettem, mert a gyerekem ennyit hagyott meg az eperből, egyébként meg valami mást sütöttem, és pont mellé tudtam ezt a kis tálat passzítani. Még epres quiche-t úgysem ettem, meg kellet tehát próbálnom. Nem fontos macerálkodni a tésztával, mert a leveles tészta jó erre, sőt múltkor rétes tésztát használtam erre a célra, de ennyiért nem volt kedvem olvasztgatni a mélyhűtőben lévő tésztát. Ez volt a leggyorsabb. Tehát aki erre vetemedik, szorozza fel az adagokat. Egy átlag szufléformába kb. 1 tojás és annak megfelelő súlyú tejszín fér. Na meg az eper térfogatát is bele kell számítani, mint ahogyan azt a jó öreg Archimédesz is tette fürdőzés közben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek