Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper quiche

Eper quiche
Eper quiche
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok őrült, vagy legalábbis csak kicsit. Azért csak egy adagot készítettem, mert a gyerekem ennyit hagyott meg az eperből, egyébként meg valami mást sütöttem, és pont mellé tudtam ezt a kis tálat passzítani. Még epres quiche-t úgysem ettem, meg kellet tehát próbálnom. Nem fontos macerálkodni a tésztával, mert a leveles tészta jó erre, sőt múltkor rétes tésztát használtam erre a célra, de ennyiért nem volt kedvem olvasztgatni a mélyhűtőben lévő tésztát. Ez volt a leggyorsabb. Tehát aki erre vetemedik, szorozza fel az adagokat. Egy átlag szufléformába kb. 1 tojás és annak megfelelő súlyú tejszín fér. Na meg az eper térfogatát is bele kell számítani, mint ahogyan azt a jó öreg Archimédesz is tette fürdőzés közben.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból, sóból, lisztból vajas tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük fél órára folpackba csomagolva, ellapítva.
  2. A lehűlt tésztát kivesszük, és két réteg folpack között vékonyra nyújtjuk (2 mm).
  3. Az egyik réteg folpackot lehúzva, a másik segítségével egy kivajazott szufléformába engedjük a tésztát, majd mikor már biztonságban van, a másik réteget is lehúzzuk, a tésztát belenyomogatjuk a formába.
  4. Az eperszemeket megmossuk, megszárítjuk, megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és a tésztás formába ejtjük.
  5. A tojást, a tejszínt és a cukrot habverővel összekeverjük, és nyakon öntjük vele az epreket, hogy majdnem tele legyen a sütőforma.
  6. Előmelegített sütőbe betesszük sülni (óvatosságból egy másik nagyobb tálba állítva).
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 9 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 372
elküldve: 1
receptkönyvben: 169
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

epres tortácska, tejszínes minimuffin, édes quiche

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-08-21 07:15

Nagyon ugyes recept! El van mentve, meg fogom csinalni. Koszonom szepen.
Szep napokat kivanok, Veronika

587
vaj 3 dkg
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
tojás 1 db
habtejszín 0.5 dl
eper 12 dkg
xilit 1 teáskanál
vanília kivonat 2 csepp