r
Nosalty Logó

Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Összesen 986 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Összesen 7868 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Összesen 337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 986 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    485 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8876.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    834 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2517 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 7868 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Elkészítés

Túrótorta

  1. A zabkekszet ledaráljuk, és margarinnal egyneművé dolgozzuk
  2. A tojásfehérjét a cukor felével habosítjuk. A tojássárgáját a cukor másik felével habosítjuk.
  3. Az összes alapanyag egybedolgozzuk a zabkekszen kívül.
  4. Sütőformába a zabkekszes alapot 1 cm vastagon elterítjük, és tömörítjük.
  5. A túrókrémet ráöntjük. Fontos, hogy az edény 2/3-nál ne legyen több, mert sütés alatt nőni fog.
  6. Előmelegített sütőben 175 c-on 35 perc alatt készre sütjük (ha a töltelék 4 cm vastag, ha vastagabb, cm-ként 5 perc ), sütőpróbával ellenőrizzük.

Étcsokoládé-mousse

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, majd félrehúzzuk.
  3. A tojássárgákat egyesével a csokoládéba dolgozzuk. A tojásfehérjét is a csokoládéba dolgozzuk. Végül a tejszínhabot is a csokoládéba dolgozzuk.
  4. Egy formába öntjük, és hűtőben pihentetjük 3 órát.

Édes morzsa

  1. A kekszet ledaráljuk, cutterral.

Ostya

  1. Az ostya anyagait egyneművé dolgozzuk.
  2. Sütőpapírra kenjük, és 180 C-on 3-4 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

  1. Tálaljuk a kép alapján. Narancs- és eperdzsem díszítéssel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1578
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 10.

Ajánló

Egy ünnepi étkezés kiváló lezárása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta étcsokoládé-mousse-szal
Friedrich Antal 76 recept

Versenyre készített tányérdesszert.

Hozzávalók

Túrótorta

Étcsokoládé-mousse

Édes morzsa

Ostya

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek