r
Nosalty Logó

Citromos tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilalicsi
Citromos tortácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Összesen 1010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Összesen 4030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 1010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1783 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 4030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és kenjünk ki vajjal a süteményformákat.
  2. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját a porcukorral alaposan habosítsuk fel.
  3. Közben a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet is.
  4. Kanalazzuk a masszát a formákba, tegyük a sütőbe 15-20 percre. Az elkészült tortácskákat szedjük ki a formából, és hagyjuk hűlni.

Krém

  1. Közben készítsük el a citromkrémet, ehhez tegyük fel forrni a tejet, szórjuk bele a citromhéjat. A tojássárgáját a cukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
  2. Húzzuk le a tűzhelyről a forró tejet, és folyamatos keverés mellett adjunk egy merőkanálnyit a masszához, majd a tűzhelyre visszatéve öntsük a keveréket a tejhez.
  3. Folyamatosan keverve főzzük puding állagúra. Az elkészült krémet fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt citromos pudingot.

Máz

  1. A máz elkészítéséhez a tojássárgáját keverjük csomómentesre a porcukorral és kukoricakeményítővel, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és héját.
  2. Folyamatos keverés mellett öntsük a forró tejhez, és alacsony hőmérsékleten sűrítsük be.
  3. Utolsó lépésként adjuk hozzá a vajat, és dolgozzuk bele a krémbe. Tegyük félre, és hagyjuk hűlni.

Áztatáshoz

  1. Egy serpenyőben forraljuk fel a vizet a citromhéjjal és a cukorral. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a limoncellót, és tegyük félre hűlni.

Összeállítás

  1. A citromos tortácska összeállításához egy kés segítségével vágjuk le az alját, és szedjük ki a formák belsejét. Ecset segítségével áztassuk át a belsejét az alkoholos sziruppal, majd kanalazzuk a kupolákba a tejszínes-citromos krémet.
  2. Zárjuk le a piskótáról levágott végekkel, tegyük rácsra a megtöltött süteményeket, majd a külsejét is áztassuk át az alkoholos sziruppal, és tegyük hűtőbe legalább két órára.
  3. A lehűtött citromtortákat fedjük be a citromos mázzal, és tegyük vissza hűtőbe újabb két órára vagy egy éjszakára. Tálalásnál díszítsük reszelt citromhéjjal, tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1697
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos tortácska
Lilalicsi 24 recept

A citrom kellemesen savanyú ízét remekül kiegészíti a puha tésztában lévő, édes töltelék. Időigényes édesség, azonban az elkészült sütemény varázsa minden fáradtságot megér.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk