Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta citromos habbal

Túrótorta citromos habbal
Túrótorta citromos habbal
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta a tesóm szülinapjára készült, és mindenkinek nagyon ízlett. :)

hozzávalók / 6 adag

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

hab

Szólj hozzá!

elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.

hozzávalók a krémhez

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túróba, majd betesszük a hűtőbe.
  2. A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a 2 db sárgáját, a cukrokat, a fél citrom levét és reszelt héját, a zacskó vanília pudingport, és ha túl kemény a massza, egy gondolatnyi tejet. Vigyázzunk, nehogy túl folyós legyen!
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra (a tepsi méretére) nyújtjuk.
  4. A tepsit kivajazzuk,megszórjuk liszttel, és beletesszük a tésztát, megszórjuk zsemlemorzsával, és ráöntjük a túrót. Szép egyenletesen eloszlatjuk a túrót a tészta tetején, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig készre sütjük.
  5. Ha picit hűlt, levágjuk a tészta széleit, és kiborítjuk egy tálcára. Itt még le tudjuk kaparni a tészta alját, ha mégis megégett volna. Majd átfordítjuk egy másik tálcára, és hagyjuk tovább hűlni.

hab

  1. Elkészítjük a citromos habot. A tejfölt összekeverjük a cukorral és a citrom levével, a habtejszínt pedig felverjük, és óvatosan összekeverjük a citromos tejföllel.
  2. Mikor a torta teljesen kihűlt, a habot ráhalmozzuk a tetejére, szépen elkenjük. Körben a torta széleire is fog jutni a habból. Utána betesszük kicsit a hűtőbe, az se baj, ha egy éjszakára. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 215
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Blueangel.beata

Mióta szakács: 2015.08.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta, citromos túrótorta, tejfölös tejszínes habos citromtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

819
finomliszt 20 dkg
cukor 8 dkg
tojássárgája 1 db
margarin 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 1 ek
2 csipet
tehéntúró 250 g
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
tej 3 ml
habtejszín 5 dl
tejföl 2 dl
cukor 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert