r
Nosalty Logó

Tejszínes joghurtos-citromos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett812
Tejszínes joghurtos-citromos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

krém

Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

krém

Összesen 3176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

krém

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8013.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2814 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 3176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

Elkészítés

piskóta

  1. A megadott hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a vaníliás cukros, cukros tojássárgás masszát.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! Ha tudjuk, vágjunk 3 lapot.
  5. A túrót egy tálba öntjük, és villával összetörjük, majd ráöntjük a joghurtot.
  6. Belereszeljük a citrom héját, majd kifacsarjuk, és hozzáadjuk a levét. Ízlés szerint cukrozzuk a krémet, kinek, hogy a finom.
  7. Langyos vízben feloldjuk a zselatint, majd a joghurtos krémbe keverjük.
  8. A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd a joghurtos krémhez keverjük. Egy kicsit lehet a tejszínből félrerakni, amivel az oldalát szeretnénk díszíteni.
  9. Összeállítjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5120
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anett812 8 recept

Nagyon finom, könnyű, kicsit savanykás nyári desszert, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem annyira édesszájú. :)

Hozzávalók

piskóta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!