Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróscsúszás rétes kapormártással

Túróscsúszás rétes kapormártással
Túróscsúszás rétes kapormártással
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben láttam a rétestésztás ötletet, hát kipróbáltam. Mivel férjem megrögzött kapor imádó, ezért jött a kapros mártás ötletként. Nálunk a sima túróstészta is zöld a kaportól... 
A rétes annyira finom, hogy legközelebb a harcsa paprikáshoz is így készítem el. Már csak harcsát kell fogni a páromnak, hogy ő is kivegye részét az élelmezési osztály feladataiban. Hi-hi, most én fogom sürgetni, hogy mikor fog halat, mert mióta Nosalty-s vagyok, állandóan azt hajtogatja, hogy éhen hal, mire lefényképezem az ételt..
A kép minőségéért elnézést kérek, de megint rám sötétedett, mire végeztem a főzéssel. Sajnos a mesterséges fényeknél nem jönnek elő a színek, ezért fakó.
De garantálom, hogy nagyon finom a rétestésztába göngyölt túróscsúsza... :-D
Nekem 2 rúd rétes jött ki ebből a mennyiségből.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Férjemnek és minden elvetemült kapor imádónak ajánlom, sok-sok szeretettel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát félkeményre főzzük bő sós vízben.
  2. A szalonnát apró kockára vágjuk és lepirítjuk zsírjára, hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt zsíradékra ráöntjük a túrót és tejfölt, majd a kifőtt tésztát. (benne hagyjuk a szalonnát is)
  4. A réteslap csomagban 6 lap van, ezt megfelezzük és megtöltjük a túróstésztával.
  5. Tetejét tejföllel megkenjük és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  6. Közben kevés olajon 1 ek. liszttel világos rántást készítünk, rádobjuk az apróra vágott kaprot, ízesítjük 1 ek cukorral, csipet sóval, csipet borssal és felöntjük tejszínnel. Csomómentesre keverjük és hagyjuk besűrüsödni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35*40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 719
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

réteslapban sült túrós csusza, túrós csuszával töltött rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2010-10-21 23:08

Kedves Erika!
Hát ez roppant érdekesen hangzik! Ki fogom próbálni. Túróstészta forever! :))
A sztoridon jót nevettünk, a páromnak is felolvastam, nagyon vizuális típusok vagyunk, és elképzeltük szegény férjedet, ahogy ott toporog éhesen, míg Te elmélyülten fényképezel. Mert ugye nálunk is valami hasonló a helyzet... :))
Szeretettel: Éva

bokine
bokine / bokine Fri, 2010-10-22 08:21

Kedves Éva! Párom már a főzés alatt is roppant feszült, állandóan kérdezi: mikor lesz kész? Sajnos mindig lelombozom, mert nem tudom. Most a fotózással pedig az agyára megyek. Azt mondta, hogy míg a kertet fotóztam, nem zavarta, de most biztos azt akarom, hogy éhen haljon...:-D Hát igen hálás a jó étkekért, mert haspók, minél előbb és minél többet. Még mondja valaki, hogy a pasi szívéhez nem a gyomrán keresztül vezet az út...:-D
A rétestésztába göngyölt túróscsúszát pedig feltétlenül próbáld ki, mert nagyon finom. Én jó sok füstölt szalonnával készítem, mert így szeretjük. Szép napot! Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 21:38

Imádom a képeidet, és a receptjeidet!

1290
csuszatészta 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 50 dkg
réteslap 1 csomag
kapor 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint