r
Nosalty Logó

Túrós csusza házi tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KittyManó
Túrós csusza házi tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 1367 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 4103 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 234 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.9 g
  • Cink
    436 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    336 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1367 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7337.6 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 4103 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A lisztből, sóból és az egész tojásokból tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kinyújtuk 3 mm vastagságúra.
  2. Kb. 5x5 cm-es darabkákra tépkedjük. Nem kell, hogy mértani pontossággal számolgassuk. Persze lehetnek kisebbek-nagyobbak és meghatározhatatlan formájúak. 15-20 percig pihentetjük.
  3. Egy nagyobb fazékban, amiben kifőzzük a tésztát, vizet forralunk.
  4. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük zsírjára.
  5. Egy tálban összekeverjük a túrót, a tejfölt, a kisült szalonnadarabkákat, és ízlés szerint kicsit megsózzuk.
  6. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
  7. A sütőtálat kikenjük a szalonna zsírjával, beleöntjük a tésztát, ráöntjök a tejfölös túrót, és óvatosan összeforgatjuk. (Én ovális tálban szoktam készíteni, mert úgy mutatósabb.)
  8. A tetejére tejfölt simítunk. A baconszalonnákat félbevágjuk, megcsavarjuk, és a tészta tetejére rendezzük őket.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a bacon ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12463
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós csusza házi tésztából
KittyManó 1 recept

Mindig iszonyú tésztás voltam. Mondhatni képes lennék tésztát tésztával enni! :) Férjem nincs annyira oda érte, mert hamar eltelik vele, de belátható időn belül újra éhes lesz. Sokszor készítettem túrós csuszát, de mindig kész tésztából, amit egyszerűen csak túróval és szalonnával forgattam össze. De ugye az kihűlt, melegíteni kellett, nem volt az igazi. Aztán úgy alakult az életünk, hogy fel kellett mondanom a munkahelyemen, nem sokkal később pedig a pocakomba is beköltözött egy Manó. Hát mit tehet egy háziasszony, akinek elég ideje van főzésre? Maga gyúrja a tésztát! És mit tehet a háziasszony, akinek van elég ideje főzni és a "Drágám mit szeretnél enni?" kérdésre mindig a "Mindegy, amit Te szeretnél." választ kapja? Előveszi a sok-sok sose használt receptkönyvet. Így akadt a kezembe Lajos Mari szakácskönyvek egész garmadája. Ez a recept is Tőle van. Gondoltam, nézzük meg, hátha ez más lesz. És MÁS lett. Az én nem-tésztás férjem, csak úgy tolta magába, hogy "ilyen finomat még nem evett". Azóta előfordul, hogy a "Mindegy" helyett "Mindegy, de ha van túró, akkor esetleg...." választ kapom. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!