Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csusza házi tésztából

Túrós csusza házi tésztából
Túrós csusza házi tésztából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig iszonyú tésztás voltam. Mondhatni képes lennék tésztát tésztával enni! :) Férjem nincs annyira oda érte, mert hamar eltelik vele, de belátható időn belül újra éhes lesz. Sokszor készítettem túrós csuszát, de mindig kész tésztából, amit egyszerűen csak túróval és szalonnával forgattam össze. De ugye az kihűlt, melegíteni kellett, nem volt az igazi. Aztán úgy alakult az életünk, hogy fel kellett mondanom a munkahelyemen, nem sokkal később pedig a pocakomba is beköltözött egy Manó. Hát mit tehet egy háziasszony, akinek elég ideje van főzésre? Maga gyúrja a tésztát! És mit tehet a háziasszony, akinek van elég ideje főzni és a "Drágám mit szeretnél enni?" kérdésre mindig a "Mindegy, amit Te szeretnél." választ kapja? Előveszi a sok-sok sose használt receptkönyvet. Így akadt a kezembe Lajos Mari szakácskönyvek egész garmadája. Ez a recept is Tőle van.

Gondoltam, nézzük meg, hátha ez más lesz. És MÁS lett. Az én nem-tésztás férjem, csak úgy tolta magába, hogy "ilyen finomat még nem evett". Azóta előfordul, hogy a "Mindegy" helyett "Mindegy, de ha van túró, akkor esetleg...." választ kapom. :)

hozzávalók / 3 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, sóból és az egész tojásokból tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kinyújtuk 3 mm vastagságúra.
  2. Kb. 5x5 cm-es darabkákra tépkedjük. Nem kell, hogy mértani pontossággal számolgassuk. Persze lehetnek kisebbek-nagyobbak és meghatározhatatlan formájúak. 15-20 percig pihentetjük.
  3. Egy nagyobb fazékban, amiben kifőzzük a tésztát, vizet forralunk.
  4. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük zsírjára.
  5. Egy tálban összekeverjük a túrót, a tejfölt, a kisült szalonnadarabkákat, és ízlés szerint kicsit megsózzuk.
  6. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
  7. A sütőtálat kikenjük a szalonna zsírjával, beleöntjük a tésztát, ráöntjök a tejfölös túrót, és óvatosan összeforgatjuk. (Én ovális tálban szoktam készíteni, mert úgy mutatósabb.)
  8. A tetejére tejfölt simítunk. A baconszalonnákat félbevágjuk, megcsavarjuk, és a tészta tetejére rendezzük őket.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a bacon ropogós nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 316
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KittyManó

Mióta szakács: 2012.02.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült túrós csusza, baconos túrós tészta, túrós tészta házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1364
tehéntúró 50 dkg
tejföl 375 g
füstölt szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
bacon 4 szelet