r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes morzsakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-meggyes morzsakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Összesen 1591 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Összesen 6363 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Összesen 296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1591 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5278.8 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    43 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4945 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 6363 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Elkészítés

Az omlós tészta (a sütemény alja):

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Az omlós tésztát készítjük el először: a lisztet a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

  1. A morzsához a lisztet összekeverjük a cukorral, majd ezt is a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. A diót durvára aprítjuk.
  2. Lecsöpögtetjük a meggyet, majd megszórjuk a fahéjjal.
  3. A túrót elkeverjük a tejföllel, hogy puha, krémes állagú legyen.
  4. Összekeverjük a meggyes-túrós masszát.
  5. Egy kb. 25x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletesszük a kinyújtott omlós tésztát, rászórjuk a diót, a túrós-meggy keveréket, rácsipegetjük a 8 dkg margarint.
  6. Végül rátesszük a morzsát.
  7. Alufóliával letakarjuk, és 180-200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további néhány percig sütjük, hogy megpiruljon a morzsa.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2812
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Forrón, még a tepsiben felkockázzuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű morzsalékos sütemény túrós töltelékkel, a gyümölcs szabadon variálható benne. Nagyon laktató.

Hozzászólások

Hozzávalók

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?