Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres almás crumble

Fűszeres almás crumble
Fűszeres almás crumble
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A “crumble” avagy morzsasüti a világ legegyszerűbb édes semmisége. De tényleg! Minden gyümölccsel isteni, ahogy karamellizálódnak a gyümölcsök az omlós morzsa alatt, az íze mindent visz! Nagyon nagy előnye, hogy hihetetlenül gyorsan és könnyen elkészíthető, azonban annál hamarabb elfogy!

www.mirelite.hu

a receptet NYAMM.hu ajánlja

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az almára citromlevet facsarunk, cukrozzuk, fűszerezzük, és összefőzzük kis lángon az egészet 5 perc alatt.
  3. A lisztet a porcukorral, a zabpehellyel, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Belekockázzuk a hideg vajat, és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk a tésztát.
  4. A sütőtálat kivajazzuk.
  5. A fűszeres almát egyenletesen a sütőtál aljába halmozzuk, majd a tetejére szórjuk a morzsát, és betesszük a sütőbe.
  6. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 673
elküldve: 2
receptkönyvben: 162
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

MIRELITE

Mióta szakács: 2013.11.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás morzsasüti, fahéjas almás sütemény, morzsás süti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koala17
Koala17 Wed, 2018-02-28 19:28

Elkészítettem, de az arányokkal nagy gond van.Nagyon sok a szárazanyag, a 30 dkg gyümölcs tetején ez a lisztmennyiség egy vastag takaró. Nem tettem bele csak a felét, de még így is élvezhetetlen volt. Naívan azt gondoltam, ha ki van emelve a recept, akkor ki is próbálta már valaki! Azóta már látom, hogy más morzsasütiknél kb. Fele ennyi a liszt/zabpehely.

494
alma 300 g
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
kardamom 2 tk
zabpehely 4 ek
xilit 3 ek
tönkölybúza liszt 230 g
vaj 100 g
vaj 10 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
xilit 3.5 ek
fahéj 3 tk
1 csipet