Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandarinos morzsás pite

Mandarinos morzsás pite
Mandarinos morzsás pite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első olyan süti, ami NO SALTY-ba lépésem után, Vidék Íze újságban megkapta a szemem. Csak az volt a gondom, nem volt mandarinom itthon, és konzerv sem....Most meg, a nagyvásárláskor, felfedeztem, hogy az a kis konzerv a polcon, az bizony, mandarin konzerv. Halleluja! Meg lesz sütve, az első csodás, igazán megtetszett-pite recept.Tudok más sütiket is sütni, de azok a kavarósak és bögrések, hogy egyszerűbb legyen a megoldás. Viszont, már nincs lehetetlenség, amióta itt vagyok, nézegetem más csodáit, és rájövök, hogy én is bemerészkedhetek, ebbe a varázslat készítésbe. Remélem ízleni fog!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A morzsa a tetejére

A tálaláshoz

ajánlat

Jó sok tejszínhabbal együk, adjunk az élvezetnek. A mandarin miatt jellegzetesebb, olyan mandarinos íze van, abba ugye nincs cukor a konzerven is az állt, kevés cukros lében eltéve, tehát ez nem egy annyira gejl édes süti. A férjem szerint mind finom volt eddig, de: ez viszi el a pálmát. A gyerekeknek is ízlett, remélem, Nektek is fog.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit egy tálban simára, géppel, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk.
  2. Kis tálban összedolgozzuk a morzsa hozzávalóit.
  3. A tepsiben lévő tészta tetejére, két sorban kirakjuk a mandarinokat, egymásra téve.
  4. A morzsát szépen, egyenletesen rászórjuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük a sütit, 30-40 percig sütjük.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Felszeleteljük. Tálaljuk mandarinnal, tejszínhabbal.



 

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 609
elküldve: 2
receptkönyvben: 237
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandarinos süti, mandarinos morzsás süti

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-05 22:09

Kedves Babarella!Örülök nagyon, hogy elkészítetted, és főleg, hogy sikerült!:-))) Lehet, hogy a teteje azért más, de nem érdekes, ha megsült és finom, oly mindegy,ahogy írod Te is. Legközelebb, biztos több mandarinnal készíted, frissel, és akkor még jobban átjön az íze, bár tudod, amióta kérdezted, hogy mennyi lehet, friss mandarinból és nem konzerv, hm...gondolkodóba estem, és lehet, hogy frissből elkészítem én is, ki tudja, biztos sikerül, és más élményt fog nyújtani. Köszi.:-))))Szép estét, és holnapra szép napot!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 16:32

Kedves Éva-Anyóca!Kész a süti,már kíhűlt,és isteni finom lett!Igaz hogy az enyémnek a teteje nem így néz ki-lehet hogy azért,mert tönkölybúza lisztből készült,viszont az íze kárpótol mindenért!Köszönöm ezt a csodás receptet,biztos hogy megsütöm majd máskor is!:) Egyébként kb 20 közepes mandarint raktam bele,érezni az ízét és finom,lehet hogy többel jobb lett volna,de ígyis szuper!:) Szépt napot!Babarella

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-05 11:39

Kedves Barbarella!Remélem sikerülni fog!:-))))
Az igazság az, hogy frissben nem is gondolkodtam, mert eleve konzervben van megadva, de tutira biztos, frissből még jobb.- Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 23:03

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm szépen a gyors választ,holnap délelőtt tervezem hogy megsütöm,és megírom hogy hogy sikerült,bízok benne hogy sikerülni fog:) Szép estét!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 21:35

Kedves Babarella! Ez most csak gondolkodás, visszaemlékezés, hogy kb. mennyit láttam benne,de ha többet veszel, szerintem nem lesz baj, majd legfeljebb, megeszitek magában. Szerintem, 3 max. 4 db mandarin volt egy konzervben, teljesen csak a húsa,(meg sok lé), magyarul ki volt filézve, ahogy szokták ezt szaknyelven mondani, a fehér része nem volt benne. Ha 3 db-ot veszel 8 dobozzal számolva, de mondom inkább egy kicsit többel számoljál.Remélem, sikerült valamennyit segíteni.Szép estét, és holnapra szép napot!Éva-Anyóca
Azért , ha sikerült megoldanod, friss mandarinnal, kérlek írd meg, hogy hogy sikerült,jó? Köszi szépen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 15:55

Kedves Éva-Anyóca! azt szeretném kérdezni,hogy ha friss mandarinból szeretném elkészíteni,körülbelül hány darabbal számoljak?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-11-30 22:01

Kedves Flóra!Örülök, hogy elkészítetted, és ízlett. :-))
Köszi szépen, ez a kép, tényleg jól sikerült, ügyesedik a fiam, csak , ahogy makkermanónak írtam, ettől a téli fényképezéstől tartok egy kissé.Az energiatakarékos csodalámpa, olyan szép sárgává varázsol mindent, ami esetleg tán barna lenne, vagy vmi más, mondjuk piros.....Hát, remélem, azért azok is sikerülni fognak, amiket majd ezután alkotok.Köszi szépen.Szép estét, holnapra szép napot!Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2010-11-30 21:15

Kedves Éva-Anyóca! Ma megcsináltam a sütit, és nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! Különben szerintem ez a kép is nagyon szép! :)))
Flóra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-11-03 17:02

Kedves Bogi!Igen ,tényleg az volt.Azt nem tudom, hogy a gyömbér hiányzott-e belőle, de akkor hirtelen ezeket a fűszereket találtam jónak.Fincsi volt velük.Hát lehet, gyömbérrel is jó lett volna, ki tudja.Annyian írtak receptet tökből, gyömbér ízzel, hogy utólag gondolkodtam,de most már mindegy: :-) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-27 08:41

Kedves bokine!Köszi szépen.Még egy pite van fenn, aztán más sütik elkészítésével foglalkozok, mert hátha azok is sikerülnek,hm...majd kiderül.A csodák, amiket felraktatok ide, meg lettek alkotva, na nem mind olyan szép, mint az eredeti, de fincsi, van ,amit már kétszer csináltam.De tényleg, pite ügyben most leállok, azt amit kigondoltam, sikerül, fel is lesz rakva.Szép napot!Éva-Anyóca

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-27 08:26

Szia Éva-Anyóca! Látom szabadjára engedted a fantáziád!!! Csak így tovább! Gratulálok! Recept mentve. Puszi: Bokros Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-27 08:20

Kedves Gabi!Igen,szerencsésen üres lett a tepsi.Még van felrakva egy pite receptem, remélem, hogy nemsokára kikerül, de a pitét egy darabig most hanyagolom,:-) ,mert más vizekre evezek, ezzel a csodával, egy darabig beteltem.Amúgy tényleg élvezetes dolog sütni-főzni, nem a rutinos dolog már.Szép napot,végre süt is az a nap,bár hideg van.Éva-Anyóca

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2010-10-27 07:44

Kedves Éva-Anyóca! A családodnak nagy szerencséje van veled, mert minden ételeden látszik, h. beleadod szívedet-lelkedet. Így van ez ezzel a sütivel is. Fogadok, h. gyorsan el is fogyott, bizonyítandó, h. nagyon finomra sikerült. :-))) Üdv: Gabi

2402
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 7 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
mandarin 2.5 kg
finomliszt 30 dkg
teavaj 20 dkg
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mandarin 4 db
tejszínhab 4 ek