r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes és mákos-almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Túrós-meggyes és mákos-almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Összesen 4229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7328.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    2138 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 4229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Elkészítés

3 rúd réteshez

  1. A három rúd rétes elkészítéséhez rudanként 5-5 lapot használunk (az egyikhez + 1db). Rétesenként a lapokat egyenként olvasztott vajas-olajos keverékkel átkenünk, úgy helyezzük egymásra. Az ötödik lap tetejét a kenés után búzadarával is megszórjuk, erre kenjük a tölteléket.
  2. A tölteléket nem a teljes lapon, hanem harmadán/felén egyengetjük el, erre ráhajtjuk a lap tőlünk távol eső részét, és így felcsavarjuk. A túrós-meggyes réteshez a réteslapra rákent, túrós keverék tetejét rakjuk meg jó sűrűn a meggyel, ezt követően tekerjük csak fel.
  3. A három rúd tetejét előbb a maradék vajas-olajos keverékkel kenjük meg, majd tojássárgájával.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

  1. A mákos töltelékhez a mákot megdaráljuk, hozzáadjuk a kétféle cukrot, felöntjük tejjel, és feltesszük főni. Ha már forró a keverék, hozzáadjuk a tejszínes pudingport (1/2 cs!), ezzel pár perc alatt besűrítjük. Ha már krém állagú, lehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni.
  2. Az almákat megpucoljuk, nagy lukú reszelőn lereszeljük, citromlével elkeverjük. Rövid pihentetés után kifacsarjuk, és a kihűlt mákos keverékhez adjuk.

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

  1. A túrós töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromlevet és a vaníliás pudingport.
  2. A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9620
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 23.

Ajánló

Ebéd után desszertnek magában, akár vanília fagyival tálalva kitűnő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-meggyes és mákos-almás rétes
Giovanna 46 recept

A rétessel még nem próbálkoztam, de ezután gyakrabban fogok:) Mi tésztásabban szeretjük, ezért használtam rudanként 5 lapot, ha valaki kevésbé, akkor elegendő 3 lap is egy tekercshez. A töltelék gyakorlatilag bármi lehet, én most az idénynek megfelelő gyümölccsel (meggy), és az otthoni maradék mákból indultam ki. A mákos-almás rétes a tejszínes pudingos sűrítés miatt különlegesebb az átlagosnál, nem is gondolnátok, milyen finoman krémesíti, és ízesíti a máktölteléket, és egészíti ki az almát. Használhatnánk vaníliás pudingport is, vagy akár kapható francia-krémes ízesítésű pudingpor is, tessék bátran kísérletezni! Citromlé helyett/mellett citrom/lime héja is mehet a krémekbe. A túrótölteléket szintén jobban krémesíthetjük a pudingporral, további előny, hogy szeletelésnél nem esik szét darabosra a töltelék, jobban összeáll, mert sülés közben a túróból és a meggyből származó nedvességgel kellemesen "összefő".

Hozzávalók

3 rúd réteshez

Mákos-almás töltelékhez (1 rúd)

Túrós meggyes töltelékhez (2 rúd)

Címlapról ajánljuk

További cikkek