r
Nosalty Logó

Tiroli rétes - cseresznyés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Tiroli rétes - cseresznyés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 709 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2834 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 709 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 2834 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A cseresznyét kimagozzuk, egy nagy tálban összekeverjük a cukorral és a szegfűszeggel, valamint pár csepp citromlével.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal.
  4. A margarinos lisztmorzsához hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és a citrom reszelt héját, valamint pár csepp citromlevet.
  5. A robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk. (Ha túlságosan lágy, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.)
  6. A tésztát jól kilisztezett sütőpapíron kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. (Azért papíron, hogy ne essen szét a kész remekmű, miközben a tepsibe próbáljuk átrakni.)
  7. A téglalapot képzeletben a rövidebb oldalán 3 részre osztjuk, és a tölteléket a közepére tesszük úgy, hogy két végénél mardjon kb. két-két ujjnyi üres rész.
  8. Ezután a két hosszabb oldalon a tészta szélét kb. 2 cm-enként ferdén bevagdaljuk úgy, hogy a tölteléktől kb. egy ujjnyira kezdődjön egy-egy vágás.
  9. Ezeket a kis tésztacsíkokat ezután a cseresznyés töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, felváltva, mintha fonnánk, majd a végeket jól összenyomkodjuk. Ha elkészült úgy kell kinéznie, mint egy nagy fonat.
  10. A kész rétest papírral átemeljük a sütőlapra, majd 15 percet kelesztjük.
  11. Ezután tetejét megkenjük tojással és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16660
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy újságban találtam, és mivel cseresznye szezon van éppen, gyorsan el is készítettem. Sajnos első nekifutásra naívan azt hittem, át tudok emelni egy kb. 25 centis lágy tésztarudat a 10 centire lévő sütőlapra, de hát nem jött össze. :) Ebből okulva ajánlom mindenkinek a leírás szerint is, hogy eleve a sütőpapíron nyújtsa, és akkor nem lesz ilyen baleset és nem is deformálódik el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek