r
Nosalty Logó

Májusi cseresznyés rétes

Smaragd konyha
Májusi cseresznyés rétes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1177
Kalória
16.6g
Fehérje
181.4g
Szénhidrát
47g
Zsír
465.2g
Víz
45g
Koleszterin
12.7g
Élelmi rost
103.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 9420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    376.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6359.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    2367 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1451 g
  • Cukor
    831 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

Víz

  • Összesen
    3722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    144 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3687 micro
Összesen 9420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót, két tojást és a langyos ecetes vizet is lassan hozzáadagoljuk. Addig gyúrjuk, míg elválik a kezünktől, kb. 25 perc.
  2. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük, kétfelé osztjuk, és leolajozzuk a tetejét. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Addig összekeverjük a zsemlemorzsával a porcukrot és a vaníliacukrot.
  4. A tiszta abroszt ráterítjük az asztalra, meglisztezzük, és a közepére helyezzük az egyik rétestésztát. Majd a kézfejünkkel alányúlva, óvatosan kihúzkodjuk, míg a tészta elér az asztal sarkaira, és széleire.
  5. A tészta végeit, amik lelógnak leszaggatva feltekerjük a kezünkön, és így körbemegyünk az asztalon.Megszórjuk a vaniliacukros, porcukros zsemlemorzsával, meglocsoljuk az olajjal a tészta egészét, majd a kimagozott cseresznyét is szétszórjuk rajta.
  6. Az abrosz segítségével felhajtjuk a két oldalát, majd az egészet feltekerjük.
  7. Tepsibe áttesszük, és 180-190 fokon előmelegített sütőben, 50-70 percig süssük (sütőtől függően) A másik tésztával ugyanígy járunk el. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Májusi édes, zamatos, lédús cseresznye. Kisunokám keresztelőjére sütöttem, és mind elfogyott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...