r
Nosalty Logó

Májusi cseresznyés rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Májusi cseresznyés rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 9420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    376.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6359.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    2367 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1451 g
  • Cukor
    831 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    3722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    144 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3687 micro
Összesen 9420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót, két tojást és a langyos ecetes vizet is lassan hozzáadagoljuk. Addig gyúrjuk, míg elválik a kezünktől, kb. 25 perc.
  2. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük, kétfelé osztjuk, és leolajozzuk a tetejét. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Addig összekeverjük a zsemlemorzsával a porcukrot és a vaníliacukrot.
  4. A tiszta abroszt ráterítjük az asztalra, meglisztezzük, és a közepére helyezzük az egyik rétestésztát. Majd a kézfejünkkel alányúlva, óvatosan kihúzkodjuk, míg a tészta elér az asztal sarkaira, és széleire.
  5. A tészta végeit, amik lelógnak leszaggatva feltekerjük a kezünkön, és így körbemegyünk az asztalon.Megszórjuk a vaniliacukros, porcukros zsemlemorzsával, meglocsoljuk az olajjal a tészta egészét, majd a kimagozott cseresznyét is szétszórjuk rajta.
  6. Az abrosz segítségével felhajtjuk a két oldalát, majd az egészet feltekerjük.
  7. Tepsibe áttesszük, és 180-190 fokon előmelegített sütőben, 50-70 percig süssük (sütőtől függően) A másik tésztával ugyanígy járunk el. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8625
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májusi cseresznyés rétes
Smaragd konyha 149 recept

Májusi édes, zamatos, lédús cseresznye. Kisunokám keresztelőjére sütöttem, és mind elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek