Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós málna tart

Túrós málna tart
Túrós málna tart
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes, könnyed nyári sütemény.

Meringuekkel díszíthetjük, de anélkül is tökéletes falat süti, egy nyári délutánon. 

hozzávalók / 8 adag

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós linzer

  1. Minden alapanyagot az üstbe mérünk, összedolgozzuk. (Ne keverjük túl, csak épp össze kell állnia.)
  2. Hagyjuk hűlni a hűtőben 1 órát.
  3. A tésztát ezután kicsit átgyúrjuk, hogy nyújtható legyen, de ne túl sokáig, mert a zsiradék kicsapódhat. Kinyújtjuk, 3-5 mm vastagra, a formához megfelelő kiszúróval kiszúrjuk. A formát vajsprayvel kifújjuk, a tésztát beletesszük, villával megszurkáljuk, kifagyasztjuk.
  4. 165-170 fokon sütjük, az idő a forma nagyságától függ.

Töltelék

  1. A túróhoz hozzáadjuk a citrus héjakat, a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót. Alaposan összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Ha nem elég édes, adunk még hozzá, ha nem elég citrusos, akkor egy kis limelevet adagolunk hozzá.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk körülbelül 5 percig.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. A túrót a tejszínhabbal lazítjuk.
  5. A zselatint kivesszük a hideg vízből, felolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük a tejszínes túrókrémmel. Ha túl lágy, kicsit hagyjuk hűlni, majd ha megfelelő az állag, a tartokba adagoljuk.

Málnagél

  1. A hozzávalókat együtt felforraljuk, hagyjuk 1-2 percig forrni, hogy az agar-agar aktivizálódjon.
  2. A gélt kihűtjük, ha bekocsonyásodik, leturmixoljuk.

Befejezés

  1. A kihűlt tart formába töltjük a mousse-t, ha van egy kis málnalekvárunk, akkor hogy még ízesebb legyen a végeredmény, felhevített málnalekvárral kikenhetjük a tartunkat, mielőtt a mousse-szal töltjük.
  2. A tetejét málnagéllel díszítjük, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Friss málnával vagy meringueval dekoráljuk. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Licsi

Mióta szakács: 2013.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

málnás kosárka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

923
vaj 280 g
finomliszt 380 g
porcukor 180 g
cukrozatlan kakaópor 80 g
tojássárgája 80 g
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 2 citromból nyert
lime héja 1 lime-ból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 400 ml
lapzselatin 4 db
vaníliás cukor 10 g
cukor 100 g
málna 500 g
cukor 50 g
limelé 1 lime-ból nyert
agar agar 5 g