r
Nosalty Logó

Túrós málna tart

Licsi
Túrós málna tart
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

923
Kalória
21.6g
Fehérje
97g
Szénhidrát
53.1g
Zsír
151.8g
Víz
239.3g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
49.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Összesen 923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Összesen 7374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós linzer

Töltelék

Málnagél

Befejezés

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    425 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7609.8 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    776 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3272 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 7374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

Kakaós linzer

  1. Minden alapanyagot az üstbe mérünk, összedolgozzuk. (Ne keverjük túl, csak épp össze kell állnia.)
  2. Hagyjuk hűlni a hűtőben 1 órát.
  3. A tésztát ezután kicsit átgyúrjuk, hogy nyújtható legyen, de ne túl sokáig, mert a zsiradék kicsapódhat. Kinyújtjuk, 3-5 mm vastagra, a formához megfelelő kiszúróval kiszúrjuk. A formát vajsprayvel kifújjuk, a tésztát beletesszük, villával megszurkáljuk, kifagyasztjuk.
  4. 165-170 fokon sütjük, az idő a forma nagyságától függ.

Töltelék

  1. A túróhoz hozzáadjuk a citrus héjakat, a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót. Alaposan összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Ha nem elég édes, adunk még hozzá, ha nem elég citrusos, akkor egy kis limelevet adagolunk hozzá.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk körülbelül 5 percig.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. A túrót a tejszínhabbal lazítjuk.
  5. A zselatint kivesszük a hideg vízből, felolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük a tejszínes túrókrémmel. Ha túl lágy, kicsit hagyjuk hűlni, majd ha megfelelő az állag, a tartokba adagoljuk.

Málnagél

  1. A hozzávalókat együtt felforraljuk, hagyjuk 1-2 percig forrni, hogy az agar-agar aktivizálódjon.
  2. A gélt kihűtjük, ha bekocsonyásodik, leturmixoljuk.

Befejezés

  1. A kihűlt tart formába töltjük a mousse-t, ha van egy kis málnalekvárunk, akkor hogy még ízesebb legyen a végeredmény, felhevített málnalekvárral kikenhetjük a tartunkat, mielőtt a mousse-szal töltjük.
  2. A tetejét málnagéllel díszítjük, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Friss málnával vagy meringueval dekoráljuk. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tökéletes, könnyed nyári sütemény. Meringuekkel díszíthetjük, de anélkül is tökéletes falat süti, egy nyári délutánon. 

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek