Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres kosárka

Szedres kosárka
Szedres kosárka
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper gyönyörű, nyárias, lila és végtelenül egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Tésztakosárkák

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztakosárkák

  1. A réteslapot duplán vesszük, és felkockázzuk akkora méretűre, amekkora muffinformánk van.
  2. Minden egyes muffin mélyedésbe belenyomunk egy kocka réteslapot, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Krém

  1. A tojásfehérjéket és a cukrot egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött addig melegítjük, amíg a keverékünk forró nem lesz. Kézi habverővel néha megkeverjük.
  2. Ezután levesszük a tűzről, és gépi habverővel kb. 10 percig verve kihűtjük.
  3. Ha a hab szép fényes lett és kihűlt, apró kockánként hozzáadjuk a vajat/margarint, illetve a sót.
  4. Ezután belekeverjük a szederpürét is. Ez egy kicsit be fogja húzni a krémünket.
  5. A gyönyörű lila krémünket ezután habzsákba töltjük, és belefújjuk a kosárkáinkba. Vagy akár bele is kanalazhatjuk. Szederszemekkel díszítjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnóFalva

Mióta szakács: 2015.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szederkosár, szederkrémes kosárka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

675
réteslap 1 csomag
tojásfehérje 5 db
cukor 250 g
vaj 340 g
1 csipet
szeder 250 g