Túrós lepény GyörgyiKonyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A túrótöltelékhez
-
100g tehéntúró147 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
751
Kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A túrótöltelékhez
-
400g tehéntúró588 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3001
Kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
22.5g finomliszt82 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g tej8 kcal
-
0.2g élesztő0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
4.5g tojássárgája14 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A túrótöltelékhez
-
30g tehéntúró44 kcal
-
9g tojásfehérje5 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
Összesen
224
Kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1237.6 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
751
Kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.9 g
Zsír
-
Összesen 106.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4950.4 g
-
Cink 1044 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 771 mg
-
Vas 806 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1448 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.7 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 534.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 548 mg
-
Retinol - A vitamin: 650 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
3001
Kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.2 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
224
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
2 ek margarin
-
1 csipet só
-
2 dl tej
-
2.5 g élesztő
-
2 ek cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 ek zsemlemorzsa
A túrótöltelékhez
-
40 dkg tehéntúró
-
3 db tojásfehérje
-
1 ek citromlé
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
fahéj ízlés szerint
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A meglangyosított 1dl tejet 1 ek cukorral, fél csomag élesztővelpohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt, 1 dl tejet és habosra keverjük.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével.
- A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a túrót, a fahéjat, kocka alakban rászórjuk.
- Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
- Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5221
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.
Ajánló
Egy gulyásleves mellé nagy jó sütemény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Ezt még nagymamámtól tanultam gyerekkoromban.
Hozzászólások (9)
Mesés, guszta, laktató, elmentettem.:-O Szép hétvégét! Éva-Anyóca
Nagyon tetszik a receptedben, hogy kevés cukrot használsz hozzá, ez nekem fontos, mert automatikusan minden receptet úgy olvasok, hogy a cukrot átváltom xilitre, ezért amiben egy bizonyos mennyiségnél több van, azt a xilit ára miatt eleve nem is olvashatom tovább:( Az már nem szokott probléma lenni, hogy lisztb?l sem sima lisztet használok. Különleges ötlet a fahéjas ízesítés, ezzel kapcsolatban csak azt kérdezném, hogy a kocka alakban való rászórás mit jelent? rácsozást? Köszönöm el?re is.
szia. igen rácsozást jelent, én nem irtam jól. szép hétvégét. györgyi
köszönöm kedves Éva-Anyóca minden jót. üdv györgyi
Szia Györgyi! Alig hittem a szememnek, mikor Rád ismertem! (Ez a recept annyira megtetszett, hogy szerettem volna tudni milyen további kreációi vannak a tulajdonosának, így láttalak meg.) Nem is tudtam, hogy ilyen ambícióid is vannak és ilyen finom sütiket és ételeket készítesz! Elmentettem a receptjeidet!!! Ha van még hasonló jó ötleted, szívesen kipróbálnám! Tudod hol találsz! Puszi: Csilla
Kedves csilla köszönöm az elismer? szavaidat. Továbbra is te vagy a kedvencem imádom a receptjeidet. Egyszer?en hihetetlen mennyire ügyes vagy. A nagymamámtól nagyon sok sütemény receptet eltanultam, f?leg a kelt tésztát és a réteseket. Sajnos már nincs köztünk. MINDEN JÓT. VIGYÁZZ MAGADRA. üdv györgyi
Kedves Györgyi ! a hozzá valókhoz-ban nem látom a süt?port,és nem az éleszt?t kell a langyos tejben keleszteni ??!! kicsit meg zavart a süt?por az éleszt?vel párosítás ! üdv:Györgyi
KEDVES Gyorgyi54, én nem látok itt süt?port. Egy pohárban fél dc langyos tejet,1 kanál cukrot , elkeverünk , ebbe jön az éleszt? és langyos helyen duplájára kelesztjük. Szeretettel üdvözöllek GYÖRGYI
Jaj igen látom már a süt?port, ez nem tudom hogy keveredhetett ide, köszönöm az észre vételt javitok rögtön. ÜDV GYÖRGYI
Szia! Mára terveztem be, de....segítséget kérek az 5. pont értelmezéséhez! "A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a túrót, a fahéjat, kocka alakban rászórjuk." Mit kell kocka alakban rászórni és hogy kell kocka alakban rászórni azt a valamit? Köszi!