Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós lepény GyörgyiKonyhájából

Túrós lepény GyörgyiKonyhájából
Túrós lepény GyörgyiKonyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt még nagymamámtól tanultam gyerekkoromban.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A túrótöltelékhez

A tetejére

ajánlat

Egy gulyásleves mellé nagy jó sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított 1dl tejet 1 ek cukorral, fél csomag élesztővel pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
  2. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt, 1 dl tejet és habosra keverjük.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével.
  5. A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a túrót, a fahéjat, kocka alakban rászórjuk.
  6. Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 016
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Nagyi túrós lepénye, habos túrós, túrós süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mohonc
Mohonc / mohonc Sat, 2016-11-19 10:26

Szia!
Mára terveztem be, de....segítséget kérek az 5. pont értelmezéséhez!
"A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a túrót, a fahéjat, kocka alakban rászórjuk."
Mit kell kocka alakban rászórni és hogy kell kocka alakban rászórni azt a valamit?
Köszi!

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sat, 2012-12-08 14:18

KEDVES Gyorgyi54, én nem látok itt sütőport. Egy pohárban fél dc langyos tejet,1 kanál cukrot , elkeverünk , ebbe jön az élesztő és langyos helyen duplájára kelesztjük. Szeretettel üdvözöllek GYÖRGYI

gyorgyi54
gyorgyi54 Sat, 2012-12-08 13:23

Kedves Györgyi ! a hozzá valókhoz-ban nem látom a sütőport,és nem az élesztőt kell a langyos tejben keleszteni ??!! kicsit meg zavart a sütőpor az élesztővel párosítás !
üdv:Györgyi

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sat, 2012-09-22 21:31

Kedves csilla köszönöm az elismerő szavaidat. Továbbra is te vagy a kedvencem imádom a receptjeidet. Egyszerűen hihetetlen mennyire ügyes vagy. A nagymamámtól nagyon sok sütemény receptet eltanultam, főleg a kelt tésztát és a réteseket. Sajnos már nincs köztünk. MINDEN JÓT. VIGYÁZZ MAGADRA. üdv györgyi

molcsilla
molcsilla Sat, 2012-09-22 20:41

Szia Györgyi!
Alig hittem a szememnek, mikor Rád ismertem! (Ez a recept annyira megtetszett, hogy szerettem volna tudni milyen további kreációi vannak a tulajdonosának, így láttalak meg.)
Nem is tudtam, hogy ilyen ambícióid is vannak és ilyen finom sütiket és ételeket készítesz!
Elmentettem a receptjeidet!!! Ha van még hasonló jó ötleted, szívesen kipróbálnám!
Tudod hol találsz! Puszi: Csilla

Corra
Corra Sat, 2012-09-22 18:44

Nagyon tetszik a receptedben, hogy kevés cukrot használsz hozzá, ez nekem fontos, mert automatikusan minden receptet úgy olvasok, hogy a cukrot átváltom xilitre, ezért amiben egy bizonyos mennyiségnél több van, azt a xilit ára miatt eleve nem is olvashatom tovább:( Az már nem szokott probléma lenni, hogy lisztből sem sima lisztet használok. Különleges ötlet a fahéjas ízesítés, ezzel kapcsolatban csak azt kérdezném, hogy a kocka alakban való rászórás mit jelent? rácsozást?

Köszönöm előre is.

751
finomliszt 30 dkg
margarin 2 ek
1 csipet
tej 2 dl
élesztő 2.5 g
cukor 2 ek
tojássárgája 3 db
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 40 dkg
tojásfehérje 3 db
citromlé 1 ek
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
habtejszín 1 dl