r
Nosalty Logó

Túrós-lekváros töltött-fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vera vagyok
Túrós-lekváros töltött-fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.7 g
  • Cink
    399 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    310 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 4214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet kicsit meglangyosítjuk, és elkeverjük egy kávéskanál cukorral. Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk állni 3 percig.
  2. Ezalatt a lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Utána beletesszük az egyik tojást és a másik tojásnak a fehérjét. (A maradék egy tojássárgáját félretesszük a végére, a kalács lekenéséhez.)
  3. Ezután beleöntjük az élesztőt és a habtejszínt is. Minden összetevőt elkeverünk a liszttel, és utána jó alaposan összegyúrjuk. A tésztának nem szabad keménynek lenni, puha és ruganyos legyen. (Szükség esetén tegyünk még bele tejet vagy lisztet.) Kb. 10 percig kell gyúrni kézzel ahhoz, hogy ruganyos legyen. A végén összegömbölyítjük a tésztát a tálban, és megszórjuk kevés liszttel.
  4. Lefedjük a tálat, és kelni hagyjuk a tésztát kb. 1 óra hosszáig, amíg a tészta a kétszeresére nő.
  5. Ezalatt a túrót összetörjük egy villával, és összekeverjük a cukorral, a tejföllel és a fahéjjal.
  6. Mikor a tésztánk megkelt, akkor szétvágjuk 6 kb. egyforma darabra. Hármat egyenlőre félreteszünk, a másik hármat pedig kinyújtjuk hosszú csíkokra. A hossza legyen háromszorosa a szélességének.
  7. Ezután egymás mellé fektetjük a kinyújtott csíkokat, és egyenletesen elosztjuk rajta a túrót. Szétkenjük a tészta teljes felületén, nem egy csíkban tesszük rá. Utána ezeket a csíkokat feltekerjük hosszában. Majd ezt a három szálat összefonjuk, mint a fonott kalácsokat szokták. A fonatot rátesszük egy sütőlapra, amire sütőpapírt tettünk.
  8. Aztán ugyanezt megcsináljuk lekváros töltelékkel is. (Én több lekvárt tettem rá, mint a hozzávalóknál írtam, de láthatóan elég sok kifolyt belőle, ezért csökkentettem a mennyiséget.:))
  9. A sütőlapon lévő kalácsokat megint kelesztjük, letakarva 30 percig.
  10. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A maradék tojássárgáját pedig összekeverjük 1 ek tejjel.
  11. A másodszor is megkelt kalácsokat bekenjük a tojásos-tejes keverékkel. (Ha azt szeretnénk, hogy a kalács teteje sötétebb legyen, akkor a tojásba még tegyünk 1 tk cukrot is.)
  12. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4719
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Ilyen tésztából fonott kalácsot már sokszor csináltam, de most úgy gondoltam, kipróbálom töltve is. És érdemes volt!:) Ha valaki azt szeretné, hogy a kalács ne nyíljon ennyire szét, akkor sütheti valamilyen formában is, de akkor hosszabb lesz a sütési idő, mert magasabb, sűrűbb lesz a tészta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?