Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis kalács ahogy Dóra süti

Csokis kalács ahogy Dóra süti
Csokis kalács ahogy Dóra süti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem múlhat el ünnep úgy, hogy ne sütnék kalácsot. Most viszont egy átlagos hétköznapot varázsoltunk ünneppé segítségével. Másnap reggel is nagyon finom kávéval, kakaóval. Az eredeti recept Tóthné Pánya Marianna Házi sütemények című kötetéből származik, bár valamelyest átalakítottam a saját szám íze szerint. Jó étvágyat! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ünnepre, hétköznapra, reggelire, vacsorára, kiadós levesek után...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval.
  3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az olajjal hozzáadjuk.
  4. Bedagasztjuk a tésztát, cipókra osztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk.
  5. Míg kel, megforrósítjuk a margarint, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot.
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtunk egy-egy cipót, és a kész töltelékkel vékonyan megkenjük, majd feltekerjük.
  7. 2-2 elkészített rudat összefonunk, és bélelt sütőlemezre helyezzük, felvert tojással lekenjük.
  8. Összesen 3 kalácsot készítünk. Ha ezt sokalljuk, akkor két rudat ujjnyi csíkokra vághatunk, és úgy sütjük meg,
  9. Sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, picit hagyjuk hűlni a kifolyt töltelék miatt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 239
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra

Mióta szakács: 2010.11.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kalács, kakaós csiga, csokis csiga

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laniko
laniko Sun, 2011-12-04 18:30

Nagyon finom lett!
Lágy, könnyű a tésztája, nekem egy kicsit édestelen de jó!
Ja elfelejtettem mondani, és egy tojást sem tettem bele!!!! Csak rá kentem :)
Ebéd után bontottuk meg és lassan nincs már belőle!
Fényképet tettem fel face-ra!
Még egyszer KÖSZI!

laniko
laniko Sun, 2011-12-04 12:05

Elkészítettem! Most sül!
Két észrevételt engedj meg:
1; Nem írtad hány cipóba szedjük szét (később láttam "Összesen 3 kalácsot készítünk!), így én 4-be szedtem,
és a 4 tésztára a 10 dkg margarin nagyon kevés volt.
2; A fényképen 60 perc sütési idő szerepel, míg a recept végén: "Sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük!"

Én a második tekercseket darált dióval ízesítettem. ;)

Nagyon könnyű, egyszerű és remélem nagyszerű :) receptet osztottál meg velünk!
Köszönöm!
Üdv!

dorje
Dóra / dorje Sat, 2011-12-10 16:17

Szia! Igazad van, 6 cipóra kell osztani a tésztát a 3 rúd kalácshoz. A sütési idő azért eltérő, mert az első kalács kb félóra alatt sül meg, utána viszont sokkal gyorsabban lesznek készen.;)

Nimara
Nimara Sat, 2011-10-08 15:25

Kipróbáltam, igaz csak fél adagot, siker volt. Ja eddig nem szerettem a kalácsot, a boltit ezután sem fogom, most már tudok sütni sokkal csudafinomabbat! :-)

dorje
Dóra / dorje Sat, 2011-10-08 16:10

Örülök, hogy ízlett. Én most diós-mazsolás verziót sütöttem, az is fincsi.:)

1441
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
sütőpor 1 csomag
cukor 1 ek
porcukor 10 dkg
napraforgó olaj 4 ek
tojássárgája 4 db
1 csipet
tojás 1 db
margarin 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál
porcukor 4 teáskanál