r
Nosalty Logó

Csokis kalács ahogy Dóra süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis kalács ahogy Dóra süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5763 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 297 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6642.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 5763 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval.
  3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az olajjal hozzáadjuk.
  4. Bedagasztjuk a tésztát, cipókra osztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk.
  5. Míg kel, megforrósítjuk a margarint, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot.
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtunk egy-egy cipót, és a kész töltelékkel vékonyan megkenjük, majd feltekerjük.
  7. 2-2 elkészített rudat összefonunk, és bélelt sütőlemezre helyezzük, felvert tojással lekenjük.
  8. Összesen 3 kalácsot készítünk. Ha ezt sokalljuk, akkor két rudat ujjnyi csíkokra vághatunk, és úgy sütjük meg,
  9. Sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, picit hagyjuk hűlni a kifolyt töltelék miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7303
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Ünnepre, hétköznapra, reggelire, vacsorára, kiadós levesek után...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk nem múlhat el ünnep úgy, hogy ne sütnék kalácsot. Most viszont egy átlagos hétköznapot varázsoltunk ünneppé segítségével. Másnap reggel is nagyon finom kávéval, kakaóval. Az eredeti recept Tóthné Pánya Marianna Házi sütemények című kötetéből származik, bár valamelyest átalakítottam a saját szám íze szerint. Jó étvágyat! :)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, nagyon örülök neki.:)

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, igaz csak fél adagot, siker volt. Ja eddig nem szerettem a kalácsot, a boltit ezután sem fogom, most már tudok sütni sokkal csudafinomabbat! :-)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett. Én most diós-mazsolás verziót sütöttem, az is fincsi.:)

laniko

Elkészítettem! Most sül! Két észrevételt engedj meg: 1; Nem írtad hány cipóba szedjük szét (kés?bb láttam "Összesen 3 kalácsot készítünk!), így én 4-be szedtem, és a 4 tésztára a 10 dkg margarin nagyon kevés volt. 2; A fényképen 60 perc sütési id? szerepel, míg a recept végén: "Süt?ben 30 perc alatt pirosra sütjük!" Én a második tekercseket darált dióval ízesítettem. ;) Nagyon könny?, egyszer? és remélem nagyszer? :) receptet osztottál meg velünk! Köszönöm! Üdv!

Törölt felhasználó

Szia! Igazad van, 6 cipóra kell osztani a tésztát a 3 rúd kalácshoz. A sütési id? azért eltér?, mert az els? kalács kb félóra alatt sül meg, utána viszont sokkal gyorsabban lesznek készen.;)

laniko

Nagyon finom lett! Lágy, könny? a tésztája, nekem egy kicsit édestelen de jó! Ja elfelejtettem mondani, és egy tojást sem tettem bele!!!! Csak rá kentem :) Ebéd után bontottuk meg és lassan nincs már bel?le! Fényképet tettem fel face-ra! Még egyszer KÖSZI!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek