r
Nosalty Logó

Túrós kenyér Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Túrós kenyér Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 483 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3849 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 256 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 483 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7502.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    4926 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3849 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük a felfuttatott élesztős tejet, az olvasztott vajat, a cottage cheeset, a sikért, tejsavóport, aszkorbinsavat, a lisztet és a sót. Összedagasztjuk, fél órát kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vesszük, ezekből hosszúkás, kb. fél méteres hengereket formálunk, melyet összefonunk.
  4. Kerek (vagy tetszőleges) kivajazott formába tesszük, tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk kukoricadarával, negyed órát kelesztjük, előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3535
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós kenyér Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Mindig másféle kenyeret sütök, hogy ne unjunk rá. Most ez volt soron. Tegnap készült el, de végül csak ma vágtuk fel. Most is hihetetlen puha, lágy, finom. Milyen lehetett tegnap? Kénytelen leszek újra megsütni, ha kíváncsi vagyok rá.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Szia! Naon jol hangzik a recepted, de arra lennek kivancsi ha nincs gepem akkor, meddig kell keleszteni? Vicki

Évi néni

Keleszteni ugyan addig kell, mint géppel, Letakarva, langyos helyen, míg duplájára nem kel: 3/4 - 1 óra. Üdv: Évi néni

nemgabi

Szia Évi néni! Gyönyör? és gusztusos a kenyered, mint mindig! Ki fogom próbálni. A tejsavópornak mi a szerepe és hol lehet kapni? Sikért sikerült :) már beszereznem egy gyógynövényboltból és rendszeresen használom is a kenyereimhez. Csodálattal figyelem az újabb és újabb receptjeidet, amiket szinte naponta teszel fel! Nem tudom, hogy csinálod, de nagyon ügyes vagy! Szeretettel üdvözöl: Gabi

Évi néni

Kedves Gabi! A tejsavópor lényege az, hogy szépen feljöjjön a kenyér (nem mindig használom), gyógynövény boltban szintén kapható. Nem probléma, ha nem teszel, én is csak azért mert egyszer vettem és nem szeretném, ha a nyakamon maradna. Az aszkorbinsavval is szépen feljön a kenyér, és nem kerül annyiba. Köszönöm az elismerést. Igyekszem itthonra mindig másféle kenyeret, péksütit készíteni. Nagyon szeretek kenyeret sütni, -talán azt a legjobban,- és az elismerés is megterem itthon. Kívánok neked is hasonló sikereket. Szeretettel: Évi néni

Polla

Kedves Éva! Ma megsütöttem a kenyeret. Sikérrel, tejsavóporral, aszkorbinsavval nem cicóztam viszont a kukoricadarát a tetejére hintettem. Nemcsak, hogy gyönyör?, hanem csodálatosan puha, foszlós kalácskenyér lett bel?le. Köszönöm a receptet. Polla

Évi néni

Kedves Polla! Mindig nagy örömmel tölt el, ha az általam feltett recept másnak is sikert hoz, örömet okoz. Szinte ugyanazt érzem, mintha én sütöttem volna azt a kenyeret, ezért nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt nekem. További sikeres sütést kívánok. Üdv: Évi néni

dadimami

Kedves Évi! Azt hittem ez lesz végre a jól sikerült kenyerem, de tévedtem. Pedig jól indult, de másképp végz?dött. Utólag már tudom, hogy hol hibáztam. Miután a tejsavó-pornak ugyanaz a szerepe mint a sikérnek, és el?bbi nem volt nekem, úgy gondoltam, hogy a sikérb?l teszek helyette is. Gyönyör?en kelt, de nem jegyeztem meg, hogy ez esetben 1/4 órát írtál kelesztésnek és én 1/2 óráig hagytam meleg helyen. Akkor még nagyon szép volt, de miután betettem a süt?be a közepe beesett, és hiába sütöttem 1 és 1/4 óráig olyan szalonnás sületlen lett. A széleit még csak el lehet fogyasztani, de azt is leginkább pirítósnak. Most azzal vigasztalom magam, hogy legalább tudom, hogy mi az oka, annak, hogy nem sikerült. Talán a következ? jobb lesz. Remélem. Nem szeretnék több negatív élménybeszámolót. Már nem csak egy jó kenyérre, hanem a sikerélményre is nagyon vágyakozom. Üdv: Margó

Évi néni

kEDves Margó! El ne képzeld, hogy nekünk, akik sok kenyér receptet teszünk fel, mindig habos torta az élet. Olykor nem sikerül a dolog. Ne keseredj el. Volt egy barátn?m, aki 1 évig kísérletezett, mire végre sikerült neki a dolog. Annyi összetev?t?l lehet más és más egy kenyér, hogy nem is hiszed. Ne add fel, fog az sikerülni. Szerintem válassz ki egy kenyeret és próbáld azt tökéletessé tenni, aztán haladj tovább. Én úgy gondolom, hogy sokszor az a baj, hogy túlkelesztjük a kenyeret. Vagy az is hiba lehet, hogy sok folyadékot használunk. Sorolhatnám napestig. Próbálkozz tovább és sikeres leszel. Hidd el. Üdv: Éva

dadimami

Kedves Évi! Köszönöm a vigasztalást, és a biztatást, valamint a jó tanácsodat azt megfogadom. Egy kérdésem lenne, a barátn?d gondolom nem csak egymagának sütött kenyereket, kísérletezett annyi ideig, bizonyára van férje, vagy más hozzátartozója, érdekelne, hogy ?k, hogy viselték a próbálkozásokat? Az én férjem eddig h?siesen fogyasztotta a nem tökéletes kenyereket, de már kezdi nehezen viselni a megpróbáltatásokat. Vigaszul sütöm a kedvencét, az almás pitét, - abban jó vagyok - ahhoz viszont az almát mindig ? pucolja és szeleteli, ami nem kevés, mert általában 3 tepsivel sütünk, azért, hogy egy nekünk is maradjon. üdv: Margó

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.