r
Nosalty Logó

Fűszeres sós kalács tang zhonggal

Fahéj
Fűszeres sós kalács tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

510
Kalória
14.2g
Fehérje
85.6g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
63.6g
Víz
66.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Összesen 2040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3717.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    2495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 2040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a lisztet elkeverjük a vízzel, és kis lángon kevergetve besűrítjük. Nem kell forrnia, elég, ha kb. 65 °C-ra melegítjük. Fóliával letakarva kihűtjük. Legjobb, ha előző nap készítjük el, és állhat a hűtőben egy éjszakát.
  2. Fél dl langyos tejbe teszünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A többi langyos tejet elkeverjük a felvert tojással és a langyos vajjal.
  4. A liszthez keverjük a sót, a tang zhongot, a megkelt élesztőt, a tojásos keveréket, és szép fényes, közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  5. Kettéválasztjuk a tésztát. Egyik felébe belekeverjük az apróra vágott, pici vajon megdinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert.
  6. A két tésztagombócot letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  7. Ha megkeltek, mindkettőt négy egyenlő részre vágjuk, kicsit meggömbölygetjük, és egyenként 20-25 cm hosszú oválisra nyújtjuk. Minden fehér darabra terítünk egy színeset, és hosszabbik végüknél fogva feltekerjük őket.
  8. Egy kenyérformát enyhén kivajazunk, és a tésztagurigákat egymás mellé sorakoztatjuk benne. Letakarva megint pihentetjük 30 percet.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt, és a kalácsunkat szép pirosra sütjük.
  10. A sütőből kivéve a tetejét vajas ecsettel átkenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyik este megsütöttem a tang zhongos tejes kalácsot, és teljesen odáig voltam tőle, de nem csak én, hanem mindenki, aki kóstolta. Már alig vártam a másnapot, hogy tovább kísérletezzem ezzel a csodával. Ekkor született ez a szép kis csíkoska, ami sima kenyér szándékozott lenni, de közben meggondoltam magam. Ajánlom szeretettel Tormának, aki igazi "kenyeres pajtásom", s ráadásul hasonló kenyeret sütött, csak chilivel, valamint szeretettel Gabinak a cirmos kifliért, és az örvénylő kenyeréért cserébe. Próbáljátok ki! Nagggyon finom! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...