r
Nosalty Logó

Fűszeres sós kalács tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Fűszeres sós kalács tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Összesen 510 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Összesen 2040 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Összesen 238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 510 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3717.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    2495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 2040 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a lisztet elkeverjük a vízzel, és kis lángon kevergetve besűrítjük. Nem kell forrnia, elég, ha kb. 65 °C-ra melegítjük. Fóliával letakarva kihűtjük. Legjobb, ha előző nap készítjük el, és állhat a hűtőben egy éjszakát.
  2. Fél dl langyos tejbe teszünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A többi langyos tejet elkeverjük a felvert tojással és a langyos vajjal.
  4. A liszthez keverjük a sót, a tang zhongot, a megkelt élesztőt, a tojásos keveréket, és szép fényes, közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  5. Kettéválasztjuk a tésztát. Egyik felébe belekeverjük az apróra vágott, pici vajon megdinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert.
  6. A két tésztagombócot letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  7. Ha megkeltek, mindkettőt négy egyenlő részre vágjuk, kicsit meggömbölygetjük, és egyenként 20-25 cm hosszú oválisra nyújtjuk. Minden fehér darabra terítünk egy színeset, és hosszabbik végüknél fogva feltekerjük őket.
  8. Egy kenyérformát enyhén kivajazunk, és a tésztagurigákat egymás mellé sorakoztatjuk benne. Letakarva megint pihentetjük 30 percet.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt, és a kalácsunkat szép pirosra sütjük.
  10. A sütőből kivéve a tetejét vajas ecsettel átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2221
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Egyik este megsütöttem a tang zhongos tejes kalácsot, és teljesen odáig voltam tőle, de nem csak én, hanem mindenki, aki kóstolta. Már alig vártam a másnapot, hogy tovább kísérletezzem ezzel a csodával. Ekkor született ez a szép kis csíkoska, ami sima kenyér szándékozott lenni, de közben meggondoltam magam. Ajánlom szeretettel Tormának, aki igazi "kenyeres pajtásom", s ráadásul hasonló kenyeret sütött, csak chilivel, valamint szeretettel Gabinak a cirmos kifliért, és az örvénylő kenyeréért cserébe. Próbáljátok ki! Nagggyon finom! :)

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyér

Fűszerezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.