r
Nosalty Logó

Csíkos kenyér

Évi néni
Csíkos kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
10.9g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
3.7g
Zsír
39.9g
Víz
2g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A színezéshez

Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A színezéshez

Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A színezéshez

Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    4333 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    583.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    478.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt és megkelesztjük.
  2. Hozzádolgozzuk a tejfölt és a liszteket, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kettéosztjuk a tésztát és egyik felébe a tökmaglisztet, a másik felébe a kurkumát dolgozzuk bele és megkelesztjük a cipókat.
  4. A megkelt tésztákat kinyújtjuk téglalappá, egymásra fektetjük, felcsavarjuk, sütőedénybe tesszük és fél órán keresztül újrakelesztjük.
  5. A megkelt tészta tetejét lekenjük tejföllel, lefedve 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük és hőlégkeverésen fél órán át sütjük. Ezután a tetőt levéve, a hőmérsékletet 190 fokra csökkentve, további 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x20

Vettem egy új sütőformát és ki kellett próbálnom, hogy muzsikál. Mivel soha nem sütöm meg kétszer ugyanazt a kenyeret, most megcsíkoztam őkelmét. Nemrégen sült ki, de már több, mint a fele elfogyott. Ennél jobb reklám nem kell. Válogatós fiam kétszer repetázott belőle.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...