Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu egészségesen

Túrós batyu egészségesen
Túrós batyu egészségesen
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna enni valamilyen házi készítésű péksütit, aminek az ízét nem nyomja el a túlzott mennyiségű cukor, és tudom, hogy miből áll. Ezt a receptet mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is, de szeretne odafigyelni az egészségére, és nem utolsó sorban egy finomat enni! Jó étvágyat hozzá!!! :)

hozzávalók / 4 adag

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt 1 tk cukorral (kb. 5 perc).
  2. A liszteket tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a xilitet, sót, puha vajat, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. Elkeverjük.
  3. Ha feljött az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojássárgájával együtt. Kézi mixerrel egyneművé dagasztjuk.
  4. Lisztezett deszkán félgömbbé formázzuk, és hagyjuk langyos helyen duplájára kelni (kb. 30 perc).

Töltelék

  1. A túrót, porrá őrölt xilitet, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát és búzadarát összekeverjük.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastag négyzetre nyújtjuk, majd 4x4 darab négyzetre vágjuk.
  2. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből, a széleket megkenjük felvert tojással.
  3. A 2-2 szemközti sarkot összetapasztjuk. A külsejüket is megkenjük tojással.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen (pl. az előmelegített sütőn) 15 percig kelesztjük.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 alatt pirosra sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 242
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szénhidrát diéta

Mióta szakács: 2015.08.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós süti, túrós kelt tészta, reform túrós batyu, túrős táska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1025
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
xilit 5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 30 dkg
finomliszt 20 dkg
1 kávéskanál
vaj 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
tehéntúró 50 dkg
xilit 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 3 evőkanál
mazsola 6 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 4 evőkanál
tojás 1 db