r
Nosalty Logó

Majka túrós papucsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Majka túrós papucsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14126.9 g
  • Cink
    1965 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    2326 mg
  • Vas
    1518 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    4261 mg
  • Nátrium
    3196 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    67 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1148.9 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    190 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 8890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Elkészítjük a tölteléket.A túrót, cukrot, tojássárgáját, citromhéját, vaníliás cukrot elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a túróhoz vegyítjük.
  3. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalóanyagot, és szép sima tésztávákidolgozzuk kézzel vagy kenyérsütőgéppel.
  4. Duplájára kelesztjük, kb. 30 percig. Lisztezett deszkára öntjük a tésztát,majd kinyújtjuk 3-4 mm-re, felvágjuk 6x6cm kockára, kézzel egy kicsit a közepét széthúzzuk, közepébe helyezzük a tölteléket. A négy sarkát összefogjuk és egybe nyomjuk erősebben, nehogy sütés közben szétnyíljanak.
  5. Kivajazott tepsire rakjuk, és sütés előtt megkenjük olajjal.
  6. Kelesztjük kb. 30 percig, majd előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  7. Kivesszük a megsült kalácsot és még forrón még egyszer megkenjük olajjal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5672
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 09.

Ajánló

Amikor a tepsibe rakjuk, mindegyiket jól megkenjük olajjal, és megsütjük. Sütés után még forrón még egyszer olajjal megkenjük. Ettől napokig puha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez a recept egy szlovák séfszakácstól van, Mária Vitanovcová, chata Sindlovec vo Zverovke.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...