r
Nosalty Logó

Túrós batyu Anita konyhájából

NS
Túrós batyu Anita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1060
Kalória
45.1g
Fehérje
160.6g
Szénhidrát
23g
Zsír
135.8g
Víz
90g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
24.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1060 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1060 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8019.8 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    2010 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    642.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Kicsit hagyjuk felfutni.
  2. Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk a tálat, kétszeresére kelesztjük a tésztát.
  3. A tészta kiborításánál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra. Négyzetekre vágjuk, és a közepükre halmozzuk a túrótölteléket.
  4. A négyzet egymással szemben lévő sarkait középre behajtjuk, hogy a töltelék fedve legyen.
  5. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat (közöket olajozzuk), majd egy rövid kelesztés után előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.

A töltelékhez

  1. Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat alaposan összekeverjük.

A tetejére

  1. Tetejüket olajjal bekenjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet már elég régen az egyik kolléganőmtől kaptam, amit kelesztőtálakhoz mellékeltek anno. Ebből az alaptésztából készítem a lekváros buktát,  az aranygaluskát, a mákos/diós kalácsot.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek