r
Nosalty Logó

Túrós-áfonyás uncsisüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Túrós-áfonyás uncsisüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Áfonyaszósz

Túrókrém

Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Áfonyaszósz

Túrókrém

Összesen 2760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Áfonyaszósz

Túrókrém

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Tészta

Áfonyaszósz

Túrókrém

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és olajozzunk be, majd lisztezzünk ki 6 darab apró sütiformát (akár muffinformát). Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a háromféle cukorral.
  2. Csurgassuk hozzá az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet, a mandulalisztet, a szódabikarbónát és egy csipet sót. Reszeljünk bele citromhéjat, végül keverjük hozzá a vaníliát és az írót is. Addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll a tészta.
  3. Öntsük 2-3 evőkanál tésztát az előkészített formák aljába. Vegyük az áfonyaszószt (lásd: Áfonyaszósz), és kanalazzunk a tésztára belőle kis adagokat, majd késsel enyhén forgassuk bele, össze-vissza, márványosra. Végül osszuk el a maradék tésztát a formákban.
  4. Ütögessük le a formákat, hogy a tészta jól elterüljön. Süssük 20-25 percig, amíg a teteje éppen meg nem sül, és már nem lötyög a közepe. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Miután kihűltek, fordítsuk ki őket a formákból. A tetejük lesz az aljuk, és az aljuk pedig a tetejük (erre kerül majd a krém).

Áfonyaszósz

  1. Tegyük az áfonyát, a cukrokat, a zselatint és a citromhéjat egy közepes méretű edénybe. Alacsony lángon melegítsük össze a keveréket.
  2. Ne főzzük szét, csak addig pároljuk, amíg elolvad a cukor és a zselatin. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ahogy hűl, enyhén be is sűrűsödik.

Túrókrém

  1. Miközben sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet.
  2. A krémtúrót a tejszínnel, a porcukorral, a vaníliával és a citromhéjjal jó alaposan kihabosítjuk robotgéppel.
  3. Habzsákba töltjük, és szépen, ízlésesen felvisszük a kis sütemények tetejére. Végezetül kedvünk szerint dekorálhatjuk, mandulával, áfonyával vagy akár ehető virágokkal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5867
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 20.

Receptkategóriák

Túrós-áfonyás uncsisüti
Gerzsenyi Flóra 417 recept

Ennek a sütiremeknek nem ám azért lett a neve „uncsi", mert snassz és unalmas volna, hanem csupán azért, mert egy borús vasárnap estén, unaloműző és hűtőben árválkodó maradékok felhasználásából született, mégis mindenki imádta, aki kóstolta!

Hozzávalók

Tészta

Áfonyaszósz

Túrókrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...