Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános szelet

Banános szelet
Banános szelet
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig tartunk itthon 1-2 banánt, bár úgy magában nem annyira vagyunk oda érte. Viszont a legfinomabb turmix lesz belőle, ha váratlanul beállítanak hozzánk szeretteink. Viszont ha nem állít be hozzánk senki, akkor jön a kérdés, mi legyen a banánnal. Nemrég találtam ezt a banános receptet, és meg is sütöttem. Nagyon finom lett, mindenki azt mondta, aki kóstolta, de a krémjének az állagával nem voltam megelégedve. Legközelebb megint megsütöttem, csak kicsit változtattam a krémen. Ez  még finomabb lett, de én még mindig elégedetlen voltam. Viszont most már minden vásárláskor ezerszer jobban figyeltem, hogy ne felejtsünk el banánt venni. Egyrészt a lehetséges vendégek miatt, de nem utolsó sorban a süti miatt is, amivel tovább szerettem volna kísérletezni. Tudván, hogy a párom a banános sütiért nem rajong (a gyümölcsös sütikért általában nem), nagyon óvatosan megkérdeztem: - Vegyünk banánt? -Vegyünk... -válaszolta megadóan sóhajtva, -...de ne túl sokat, mert attól tartok, megint banános süti lesz belőle:))) És lőn! De végre tökéletesen sikerült a krém. :)
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Ha a banánok túlérettek, egyrészt nem reszelhetők, másrészt híg lesz tőlük a krém. Szóval ne túlérett, de azért szép sárga, kemény banánokat válasszunk. Ha a krém mégis hígabbra sikerülne, akkor is megtölthetjük a tésztát, mert másnapra magába szívja a nedvességet. Viszont, hogy el ne csúszkáljanak a lapok egymáson, szúrjuk át a sütit felülről 3-4 hústűvel. Másnap gond nélkül kivehetők.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a reszelt csokival.
  2. Belekeverjük a nagylyukú reszelőn lereszelt banánt, majd a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
  3. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
  4. Ezt a tésztát margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  6. Mikor már nem túl meleg, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint, majd a reszelt csokit.
  7. Végül beletesszük a nagylyukú reszelőn lereszelt banánokat (ezt már nem géppel keverem bele).
  8. A kihűlt tésztát hosszában 3 részre vágjuk, megkenjük a krémmel a tésztacsíkokat, és egymásra helyezzük őket. (A tetejére is kerüljön krém.)
  9. Díszíthetjük banánnal, tejszínhabbal vagy a tészta széleiből morzsolt édes morzsával.
  10. Érdemes 1-2 órát hűtőben tartani szeletelés előtt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 642
elküldve: 3
receptkönyvben: 276
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános csokis szelet, banános sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sarkadi Judit
Sarkadi Judit Wed, 2012-08-22 15:15

Kedves Fahej! kiprobaltam a receptet -es nem jartam sikerrel sajnos. A teszta nem lett "levegös"
A krem csak nagyon edes, keves izt közvetit. Biztosan en csinaltam valamit ami nem jo, latom többen csak dicserik a receptedet..... Udv. Judit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-08-22 17:22

Kedves Judit!
Nagyon sajnálom. :( A tésztánál a száraz lisztbe keverted a sütőport? Mert csak akkor hat, csak így levegősíti a tésztát. A krémnél talán az lehetett, hogy nem volt elég érett a banán. Fogalmam sincs. Mondanám, hogy legközelebb kevesebb cukorral próbáld ki, de valószínűleg inkább keresel más receptet (és ezt meg is értem ebben az esetben), annyi van ezen az oldalon.
Pedig hidd el, intenzív banánízű, finom süti ez, ha jól sikerül.
Üdv: Fahéj

Sarkadi Judit
Sarkadi Judit Wed, 2012-08-22 17:38

Kedves Fahej, köszönet a valszert! A sutöport a lisztbe kevertem (eleg rutinos sutö-fözö vagyok, 45 eve vezetek haztartast). Egy idö utan kiprobalom majd a receptet ujra, remelem nagyobb sikerrel jarok! Udv/Judit

laret
laret Sat, 2011-10-01 12:06

Most készültem el vele és ez valami mennyei,nagyon köszi,hogy megosztottad velünk!!!:-)

Buffy
Buffy Fri, 2011-09-30 14:29

Igen-igen, jól gondoltam akkor :) köszi a gyors válszt, mert már készítem is :)
Szép napot !

Buffy
Buffy Fri, 2011-09-30 14:04

Nagyon jó kis sütike :) csak 1 kérdésem lenne, hogy ennyi hozzávalóból szerintem nem jön fel a tészta,h 3 felé lehessen vágni, mint pl. egy torát, ezért gondolom, h hosszába vágtad 3 felé!?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-09-30 14:17

Hosszában vágjuk háromfelé, azaz nem vízszintesen, hanem függőlegesen tartva a kést, azaz a nagy tepsinyi tésztából 3 hosszú csík lesz, így három db tepsi hosszúságú és a tepsi harmadányi széles csík lesz. Szóval nem a vastagságát harmadoljuk, hanem a felületét. A vastagságát tényleg nehéz lenne harmadolni, mert kb 2-2,5 cm vastag összesen, ha nagy gáztepsiben sütjük.

zsozso21
zsozso21 Fri, 2011-09-30 13:58

Szia,
Muszáj reszelni a banánt. Nem elég ha összetörjük villával?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-09-30 14:09

Szia! Azt is lehet, vagy apró darabokra vágni. Bár én azt tapasztaltam, hogy mikor villával törtem össze, kicsit több nedvességet engedett, amitől kicsapódott a krémben a margarin. Az is lehet, hogy nálam az is baj volt, hogy túlérett volt a banán. Ettől persze ugyanolyan jó lett, csak nem olyan szép, bár a sütiben ez már nem látszott másnap, mert beszívta a felesleges nedvességet. Meg lehet próbálni nem pépesre, hanem kicsit darabosra törni.

1171
margarin 10 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
csokoládé 2 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 8 dkg
banán 1 db
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
finomliszt 3 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
csokoládé 2 dkg
banán 3 db