r
Nosalty Logó

Epres süti sütés nélkül

Marti48
Epres süti sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

255
Kalória
7.4g
Fehérje
41.6g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
55.9g
Víz
42.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
22.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    335.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk az epret, a legszebb darabokat félretesszük a süti tetejéhez. A többit feldaraboljuk, cukrozzuk, és turmixoljuk.
  2. A vaníliapudingot előírás szerint elkészítjük, közben beáztatunk egy tasak (9 gr. 6 lapnak megfelelő adag) zselatint. Ennek felét a kissé kihűlt pudingba keverjük.
  3. A mandulát egy teflon serpenyőben zsír nélkül zsemleszínűre pörköljük. Az eperpürét felforraljuk, kicsit kevergetjük, majd a tűzről levéve hagyjuk lehűlni. Ekkor hozzáadjuk a zselatin másik felét, és visszatéve a meleg plattnira, összedolgozzuk a pürével.
  4. A sütilapot megszórjuk a mandula felével, majd rákenjük a zselatinos pudingot. Erre is szórunk egy kis mandulát, majd hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  5. A pürét, ha szükséges gyengén felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom levét, ízlés szerint megcukrozhatjuk, majd ráöntjük a pudingra, szépen elkenjük. Karikázzuk fel a díszítésre szánt epret, és rendezzük el a süti felszínén, picit belenyomkodva a zselés eperpürébe. Szórjuk meg ezt is mandulával, majd tegyük vissza a hűtőbe, míg az egész szépen meg nem merevedett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Német főzős oldalról származik ez a könnyen elkészíthető epres "Kaffekuchen", mely itt nagy népszerűségnek örvend. Érdemes kipróbálni eper szezonban, mert akkor az igazi - ez most még melegházi gyümölcsből készült, mellyel férjem lepett meg.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...