r
Nosalty Logó

Túrókrémes Oreo torta

Adrikaa
Túrókrémes Oreo torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

1022
Kalória
16.8g
Fehérje
111.2g
Szénhidrát
58.4g
Zsír
93.1g
Víz
162.3g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
62.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1022 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.3 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1022 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    584 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12313.1 g
  • Cink
    667 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2541 mg
  • Vas
    543 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    4249 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1111.8 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    930.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 10233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Vegyünk 4 edényt, és mérjük ki a hozzávalókat. Első edénybe kimérjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Egy másik edénybe kimérjük a cukrot (150 g), a tejet, az olajat, a tojássárgáját. A harmadik edénybe tegyük a tojásfehérjét csipet sóval, pár csepp citromlével. A negyedik edénybe pedig tegyük a megmaradt porcukrot.
  2. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, közben adjuk hozzá a cukrot, és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Keverjük el a tejes keveréket, hogy elvegyüljön, és szitáljuk rá a lisztes keveréket, és dolgozzuk el habverővel.
  4. A tojásfehérjéből pár kanállal tegyünk a csokis masszához, és keverjük el habverővel, majd lassan adagoljuk a többi tojásfehérjét is hozzá, de azt már ne habverővel, hanem egy keverőlapáttal. Addig keverjük, amíg egyenletes nem lesz.
  5. A forma aljára tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát, és 175°C-on kb. 40 perc alatt tűpróbáig süssük.
  6. Ha kihűlt a piskóta, akkor vágjuk ketté, mert ez lesz a teteje meg az alja a tortának.

Fehér piskóta

  1. A fehér piskótát ugyanazon metódus szerint süssük meg, mint a kakaósat. (40 g cukor szükséges a tojásfehérje habba.)

Krém

  1. A tejszínt elkezdjük felverni, 1-2 perc után hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Egy kakaós piskótát teszünk a torta aljára, megkenjük a krémmel, arra jön a sima piskóta, amire megint egy adag krém, amire megint a csokis piskóta. Az egészet körbekenjük a krémmel, de úgy, hogy maradjon még a krémből, a torta tetejére díszítésnek. A megmaradt krémet töltsük habzsákba.

Díszítés

  1. Az Oreo keksznek egy részét összetörjük, a másik felét pedig kettévágjuk. Az összetört kekszeket a torta aljára halmozzuk körbe, és a torta tetejére is teszünk egy kicsit.
  2. Elkészítjük a ganache-t, amit úgy készítünk, hogy a tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládét, és addig kevergetjük, amíg minden csoki el nem olvad benne. Ezek után rácsurgatjuk a tortára a ganache-t, úgy, hogy az oldalán kezdjen el lefolyni.
  3. A tetejére a habzsákból nyomjuk rá a krémet, arra pedig tegyük rá a félbevágott kekszeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Az egyik munkatársamnak ígértem egy tortát, és itt volt az ideje, hogy meg is tartsam. Sok instrukciót kaptam, hogy mi ne kerüljön bele, mert nem szereti, így ki kellett találnom valamit. :) Egy amerikai oldalon láttam egy tortát, amit így díszítettek, és már akkor is nagyon tetszett, de a receptje viszont nem, így saját ízvilágomnak megfelelően készítettem el. Ideális piskóta receptet a Kiskuktánál, a krémet pedig a Nassoldán találtam, amiket kisebb módosításokkal variáltam össze, így született meg ez a torta.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...