Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókrémes Oreo torta

Túrókrémes Oreo torta
Túrókrémes Oreo torta
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik munkatársamnak ígértem egy tortát, és itt volt az ideje, hogy meg is tartsam. Sok instrukciót kaptam, hogy mi ne kerüljön bele, mert nem szereti, így ki kellett találnom valamit. :) Egy amerikai oldalon láttam egy tortát, amit így díszítettek, és már akkor is nagyon tetszett, de a receptje viszont nem, így saját ízvilágomnak megfelelően készítettem el.

Ideális piskóta receptet a Kiskuktánál, a krémet pedig a Nassoldán találtam, amiket kisebb módosításokkal variáltam össze, így született meg ez a torta.

hozzávalók / 10 adag

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Vegyünk 4 edényt, és mérjük ki a hozzávalókat. Első edénybe kimérjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Egy másik edénybe kimérjük a cukrot (150 g), a tejet, az olajat, a tojássárgáját. A harmadik edénybe tegyük a tojásfehérjét csipet sóval, pár csepp citromlével. A negyedik edénybe pedig tegyük a megmaradt porcukrot.
  2. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, közben adjuk hozzá a cukrot, és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Keverjük el a tejes keveréket, hogy elvegyüljön, és szitáljuk rá a lisztes keveréket, és dolgozzuk el habverővel.
  4. A tojásfehérjéből pár kanállal tegyünk a csokis masszához, és keverjük el habverővel, majd lassan adagoljuk a többi tojásfehérjét is hozzá, de azt már ne habverővel, hanem egy keverőlapáttal. Addig keverjük, amíg egyenletes nem lesz.
  5. A forma aljára tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát, és 175°C-on kb. 40 perc alatt tűpróbáig süssük.
  6. Ha kihűlt a piskóta, akkor vágjuk ketté, mert ez lesz a teteje meg az alja a tortának.

Fehér piskóta

  1. A fehér piskótát ugyanazon metódus szerint süssük meg, mint a kakaósat. (40 g cukor szükséges a tojásfehérje habba.)

Krém

  1. A tejszínt elkezdjük felverni, 1-2 perc után hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Egy kakaós piskótát teszünk a torta aljára, megkenjük a krémmel, arra jön a sima piskóta, amire megint egy adag krém, amire megint a csokis piskóta. Az egészet körbekenjük a krémmel, de úgy, hogy maradjon még a krémből, a torta tetejére díszítésnek. A megmaradt krémet töltsük habzsákba.

Díszítés

  1. Az Oreo keksznek egy részét összetörjük, a másik felét pedig kettévágjuk. Az összetört kekszeket a torta aljára halmozzuk körbe, és a torta tetejére is teszünk egy kicsit.
  2. Elkészítjük a ganache-t, amit úgy készítünk, hogy a tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládét, és addig kevergetjük, amíg minden csoki el nem olvad benne. Ezek után rácsurgatjuk a tortára a ganache-t, úgy, hogy az oldalán kezdjen el lefolyni.
  3. A tetejére a habzsákból nyomjuk rá a krémet, arra pedig tegyük rá a félbevágott kekszeket.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 961
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrikaa

Mióta szakács: 2014.10.29.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis túrótorta, tejszínes csokis túrótorta, oreo kekszes túrótorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rózsabogár
rózsabogár Sun, 2016-10-02 19:17

Szia! Megsütöttem és nagyon izlett a gyerekeknek. Mi a lapok közzé is raktunk oreot, a krémből viszont kihagytam a vanília pudingot, mivel én hulalával készítettem így megállt a krém. Nagy előnye, hogy nem kell sokáig hűteni, rögtön fogyasztható. Üdv:)

borsnekati
borsnekati Wed, 2015-02-18 09:47

Szia. A hétvégén szeretném megsütni a fiam 17. szülinapjára. Szeretném ha megerősítenél hogy jól értelmeztem e. A krémbe a pudingpor az főzés nélküli? Étcsokival vagy tejcsokival készíted a díszítést?

Nadrika87
Adrikaa / Nadrika87 Wed, 2015-02-18 12:23

Szia, igen a krémbe főzés nélküli pudingpor kell és a díszítés pedig étcsokival készült. :) Jó sütögetést! ;)

Nadrika87
Adrikaa / Nadrika87 Thu, 2015-02-12 00:01

Szia, köszi az észrevételt, 3 csomag valóban sok, 3/4-ed csomag kell bele. Javítottam :)

Mártika2
Márti / Mártika2 Mon, 2015-01-26 21:25

Tetszik! Most lesz apukám 83 éves, és én vagyok az állandó torta felelős. Most keresem az idei torta variációt! Ezt a receptet köszi, mentettem!

1020
finomliszt 233 g
sütőpor 0.75 csomag
cukrozatlan kakaópor 30 g
cukor 21 dkg
tej 1.15 dl
napraforgó olaj 1.15 dl
tojás 3 db
1 csipet
citromlé 5 csepp
cukor 14 dkg
finomliszt 175 g
tej 75 ml
napraforgó olaj 75 ml
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 5 dl
tejföl 2.5 dl
tehéntúró 25 dkg
vanília 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 5 csapott ek
oreo keksz 20 db
növényi tejszín 200 ml
csokoládé 200 g