r
Nosalty Logó

Oreo túrótorta karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rooney
Oreo túrótorta karamellel
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Összesen 588 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Összesen 7059 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Összesen 339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 588 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    414.2 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9325.1 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    1035 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7059 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 339 Kcal

Hozzávalók

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Elkészítés

Oreo morzsa réteg

  1. A kekszet szétszedegetjük és külön tálba tesszük a tölteléket, amit majd később a túrókrémhez adunk.
  2. A kekszet ezután ledaráljuk, hogy morzsát kapjunk. Eközben a vajat megolvasztjuk a mikróban.
  3. Az olvadt vajat a kekszmorzsához adjuk. Fontos, hogy apránként adjuk hozzá, hogy eltaláljuk a megfelelő állagot. Ha kevés a vaj, akkor nem áll majd össze a morzsa kéreggé, ha túl sok, akkor nagyon zsíros lesz a morzsaréteg.
  4. A kész keveréket egy kerek csatos tortaformába tesszük és lenyomkodjuk a kezünkkel, hogy tömörebb legyen. Ezután betesszük a hűtőbe.

Karamell krém

  1. A cukrot karamellizáljuk. Én jobban szeretem dupla aljú edényben karamellizálni a cukrot, mert így nem ég oda (ha bizonytalan vagy, 1-2 evőkanál vizet adj a cukorhoz, így lassabban fog karamellizálódni és tuti nem kap le hirtelen). Amikor már majdnem aranybarna, akkor a tejszínt feltesszük melegedni (nem szabad felforralni teljesen).
  2. A meleg tejszínt apránként a tűzről levéve a karamellhez adagoljuk (vigyázzunk, mert ilyenkor forró gőz csap fel). Alaposan elkeverjük, és ha még több karamellt szeretnénk, adhatunk hozzá sűrített tejet is, de ez elhagyható.
  3. A kész karamellt hűlni hagyjuk.

Túrókrém

  1. A habtejszínt felverjük a porcukorral és egy csomag habfixálóval.
  2. A túrót (át is törhetjük, én nem szoktam, mert szeretjük, hogy kicsit rusztikusabb) elkeverjük a kekszből kivett töltelékkel és a kókuszreszelékkel.
  3. Ezután a túrókrémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.

Csokimáz

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  2. Összeállítjuk a tortát: kivesszük a hűtőből a tortaformát, benne a megszilárdult kekszmorzsa kéreggel. A kérgen eloszlatjuk a túrókrém felét, majd a langyos karamellkrém egy részét is ráöntjük. Ezután jöhet a túrókrém másik fele.
  3. A tetejére jön a csokimáz réteg, majd a karamellből bőven csorgatunk a csokiréteg tetejére is. Végül egy kevés kókuszreszelékkel még feldobjuk :)
  4. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük pár órára, de akár egy egész északára is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 111681
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Oreo túrótorta karamellel
Rooney 1 recept

A recept alapötlete egy amerikai blogból jött, de ott sajttortának készítették el, amit nagyon émelyítőnek találtunk, így egy másik kedvenc receptemet a túrórudi tortát hívtam segítségül. Így született meg ez a recept, ami a család egyik kedvence, ráadásul sütés nélkül elkészíthető :)

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Kedves Rooney! Nagyon tetszik a recept, meg fogom csinálni. Mekkora tortaformában készíted?

Rooney

Kedves Pianista, Én 25cm-es kerek, csattos tortaformát használok. De lehet szerintem más formába is, illetve kisebbe is, legfeljebb kicsit vastagabb lesz a morzsa réteg. :) nagyobba viszont túl vékony lesz és akkor nem lesz tartása.

perika

Kedves Rooney! Elkészítettem a tortát,de nem tudom hogyan lesz karamellizált cukorból és 2 dl melegített tejszínb?l egy olyan réteg, ami nem folyik ki a sütib?l! Nekem nem sikerült. Várom a tanácsaidat.El?re is köszi: perika

Rooney

Kedves perika72, miután a tejszínt apránként hozzáadod a karamellizált cukorhoz, addig kel f?zni, amíg el nem kezd bes?r?södni. Utána hagyni kell kih?lni, amennyire csak lehet. Minél jobban kih?l, annál s?r?bb lesz. ?szintén szólva, szerintem még nekem sem sikerült kétszer egyforma állagú karamellt csinálnom :) Ha bizonytalan vagy, ne add hozzá az összes tejszínt, akkor s?r?bb lesz. Ha túl híg, akkor pedig csak keveset csorgass a 2 réteg közzé (vagy ez el is hagyható) és többet tegyél a tetejére :)

perika

Köszi a segítséget,legközelebb kevesebbel próbálkozom!

Gaby

Az nem derült ki, hogy mennyi kekszet kell elkülöníteni a töltelékhez. És hogyan adom a töltelékhez? Nem változtat a túró szép, fehér színén?

Rooney

Kedves Gaby, a kekszet nem darabszáma kell kettészedni, hanem ki kell a töltelékét szedni, azt kell magától a keksz részt?l elválasztani. A keksz részb?l lesz a morzsaréteg, a keksz töltelékét adjuk csak a túróhoz, így az nem fogja elszínezni a túrót, mivel a töltelék is fehér. :)

Törölt felhasználó

Sajnos azt kell mondjam,hogy sok a receptben a hiba. Mindent a leírtak alapján csináltam és mégsem sikerült,pedig egyszer? a recept. Az els? dolog,hogy a kekszhez képest kevés a vaj és nem árt még valami folyadék is,pl. tejszín.A karamell leírásából kimaradt,hogy a tejszín hozzáadása után még f?zni kell. A tejszín mennyiségét itt is és a csokimáznál is sokallom nem is kicsit. Az elgondolás jó de a kivitelezesnél nem árt ha az ember tud improvizálni,mert ha valaki nagyon a recept szerint csinál mindent annak ne biztos,hogy sikerül.

Hozzávalók

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek