r
Nosalty Logó

Túrógombóc fagyi tejfölhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Túrógombóc fagyi tejfölhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3497.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1502 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 3891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt és a mascarponét összemelegítjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belekeverjük a grízt és lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a cukros tojást, alacsony hőmérsékleten sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
  5. Belekeverjük a túrót.
  6. Lehűtjük teljesen hidegre (hűtőben, kb. egy óra).
  7. Az előzőleg 8 órán át mélyhűtőben tartott fagyigépbe töltjük a masszát, fél óra, és kész.
  8. Ahhoz, hogy formás gombócokat kapjunk, további egy órára betesszük a kicsit még lágy krémet a mélyhűtőbe, így annyira megkeményedik, hogy a fagyis kanállal szépen tudjuk formázni.
  9. Tejfölhab készítése:
  10. A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a habfixáló port kézi mixerrel kemény habbá verjük, és mehet a hűtőbe állagjavulni.
  11. Morzsa készítése:
  12. A kekszet ledaráljuk.
  13. Serpenyőben, forró vajon átforgatjuk (pont, mint a zsemlemorzsát).
  14. Tálalás:
  15. A fagyis kanalat forró vízbe mártjuk, megformázzuk a gombócokat, tetejére jöhet a tejfölhab és a kekszmorzsa.
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23417
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két hétre kölcsönkaptam egy fagyigépet, és most úgy vagyok vele, mint gyerek az új játékszerével. Minden egyéb eszközt félrelöktem a konyhában, és most csak ezzel játszom, teljes áhitattal és odaadással. És ha már egyszer van a kütyü, akkor naná, hogy nem csak a hozzájáró receptfüzetből, meg az Interneten fellelhető jól bevált módszerekből fogok meríteni, mert az úgy sokkal, de sokkal izgibb, ha saját kútfőből pattan (már ha pattan) ki valami. Végkifejlet a blogon :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...