Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc fagyi tejfölhabbal

Túrógombóc fagyi tejfölhabbal
Túrógombóc fagyi tejfölhabbal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két hétre kölcsönkaptam egy fagyigépet, és most úgy vagyok vele, mint gyerek az új játékszerével. Minden egyéb eszközt félrelöktem a konyhában, és most csak ezzel játszom, teljes áhitattal és odaadással.
És ha már egyszer van a kütyü, akkor naná, hogy nem csak a hozzájáró receptfüzetből, meg az Interneten fellelhető jól bevált módszerekből fogok meríteni, mert az úgy sokkal, de sokkal izgibb, ha saját kútfőből pattan (már ha pattan) ki valami.
Végkifejlet a blogon :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt és a mascarponét összemelegítjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belekeverjük a grízt és lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a cukros tojást, alacsony hőmérsékleten sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
  5. Belekeverjük a túrót.
  6. Lehűtjük teljesen hidegre (hűtőben, kb. egy óra).
  7. Az előzőleg 8 órán át mélyhűtőben tartott fagyigépbe töltjük a masszát, fél óra, és kész.
  8. Ahhoz, hogy formás gombócokat kapjunk, további egy órára betesszük a kicsit még lágy krémet a mélyhűtőbe, így annyira megkeményedik, hogy a fagyis kanállal szépen tudjuk formázni.

Tejfölhab készítése:


  1. A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a habfixáló port kézi mixerrel kemény habbá verjük, és mehet a hűtőbe állagjavulni.

Morzsa készítése:


  1. A kekszet ledaráljuk.
  2. Serpenyőben, forró vajon átforgatjuk (pont, mint a zsemlemorzsát).

Tálalás:


  1. A fagyis kanalat forró vízbe mártjuk, megformázzuk a gombócokat, tetejére jöhet a tejfölhab és a kekszmorzsa.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 146
elküldve: 4
receptkönyvben: 332
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: fagyi
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: karamellfagyi, sorbet, parfé, fagyikehely, vaníliafagyi, fagyitorta, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

túrófagyi kekszmorzsával és tejfölhabbal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monomaci
monomaci Mon, 2012-08-06 23:19

heló,én azt szeretném megkérdezni,hogy a cukorral elkevert tojás sárgáját mihez kell hozzáadni és sürűre főzni?előre is köszi a választ.

kereckeyné
kereckeyné Thu, 2012-07-12 16:00

Nem vagyok édesszájú, ezért ma elkészítettem cukor nélkül, sósan. Nekem bőven elég főételnek, de vendégség esetén hideg előételnek is nagyon finom! Keksz helyett persze síma morzsát pirítottam hozzá!

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Wed, 2010-08-11 18:23

kösziii, van neki nem olyan sós verziója is (itt legalábbis a világ másik felén), azzal fogom csinálni, a zuram már rendesen be van SÓZVA, tekintve, hogy túrógombóc- és fagyi-mániás, a kettő együtt marhajól hangzik. :D mégeccer köszi! :)

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-08-11 09:42

Ér :) Akkor viszont a cukor mennyiségét növelni kéne, mert a natúr verzió is sós egy kicsit. sziA

970
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
búzadara 1 evőkanál
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
keksz 5 dkg
vaj 3 dkg
tejföl 150 g
habtejszín 1 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 5 dkg