r
Nosalty Logó

Rózsafagyi SüniSüti konyhájából

SüniSüti
Rózsafagyi SüniSüti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

319
Kalória
6.6g
Fehérje
23.1g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
45.4g
Víz
272.5g
Koleszterin
37.5mg
Élelmi rost
22.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat, a vaníliás cukrot és a mézet habosra keverjük.
  2. A tejet összeöntjük a rózsavízzel és az ételfestékkel, majd pár percig forraljuk. Utána hagyjuk kicsit hűlni, addig a tejszínt nem túl kemény habbá verjük.
  3. A tejet a tojásos masszához adagoljuk, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, de nem forraljuk fel!
  4. Ekkor levesszük a tűzről, és szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáforgatjuk a habot, és 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. A fagyigép edényét már a fagyi készítése előtt 24 órával a mélyhűtőben pihentettük, és a lehűlt rózsás krémünket 30-40 percig kevertetjük benne. Utána még pár órára bedugjuk a mélyhűtőbe a kész fagylaltot fogyasztás előtt.
  6. Kiadagolásnál először egy gombócot helyezünk a tölcsérbe, majd egy vékony palacsinta forgató "kanállal" gyors mozdulatokkal sziromszerűen kenjük fel a további gombóckákat, hogy dekoratív RÓZSA formát kapjunk ;)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Íme a rózsavíz és a fagylalt párosítása, ráadásul rózsaszínű rózsa formában.:D A fagyirózsa formázásához segítség a youtube.com oldalán található. A forma kialakításához egy hosszúkás, vékony, fém fordítólapátot használtam.

További receptek

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...