r
Nosalty Logó

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

Accu-Chek a cukorbetegek séfje
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

387
Kalória
21.6g
Fehérje
22.7g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
135.3g
Víz
60g
Koleszterin
5.7g
Rost
5.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 2323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 2323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Diómorzsa

  1. A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a gombócokat.

Málnaszósz

  1. Egy kisebb fazékba tegyük bele a málnát, a vizet, az eritritet és a friss citromfüvet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a pektint, turmixoljuk össze, és forraljuk még 1-2 percig.
  2. Passzírozzuk át a málnaszószt, majd hagyjuk kihűlni.

Túrógombóc

  1. A túrót törjük át, majd tegyük bele egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a csipet sót, az eritritet és a búzadarát. A citrom- és a narancs héját reszeljük bele.
  2. Kavarjuk össze a túrót, majd a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Forgassuk bele a habot két részletben a túróba, majd finoman keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe minimum egy órára pihenni.
  3. Tegyünk fel vizet főni a gombócoknak, amibe tegyük bele az egész fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Készítsünk a gombóckészítéshez egy kisebb tálba hideg vizet (vizes kézzel könnyebb formázni, nem ragad majd a tenyérhez a túró).
  4. Húsz darab gombócot formázzunk ki, majd dobjuk bele a forró vízbe őket. Vegyük lejjebb a lángot kisebbre, és óvatosan kavarjuk át. Miután feljöttek a víz tetejére a gombócok, főzzük még 1-2 percig őket. Végül vegyük ki a gombócokat, és forgassuk meg egyből a diómorzsában.
  5. Málnaöntettel és friss citromfűvel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Puha, illatos túrógombócok, üdítő málnaszósszal. Frissen a legjobb!

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...