r
Nosalty Logó

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 387 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 2323 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 177 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 387 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 2323 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 177 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Elkészítés

Diómorzsa

  1. A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a gombócokat.

Málnaszósz

  1. Egy kisebb fazékba tegyük bele a málnát, a vizet, az eritritet és a friss citromfüvet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a pektint, turmixoljuk össze, és forraljuk még 1-2 percig.
  2. Passzírozzuk át a málnaszószt, majd hagyjuk kihűlni.

Túrógombóc

  1. A túrót törjük át, majd tegyük bele egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a csipet sót, az eritritet és a búzadarát. A citrom- és a narancs héját reszeljük bele.
  2. Kavarjuk össze a túrót, majd a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Forgassuk bele a habot két részletben a túróba, majd finoman keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe minimum egy órára pihenni.
  3. Tegyünk fel vizet főni a gombócoknak, amibe tegyük bele az egész fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Készítsünk a gombóckészítéshez egy kisebb tálba hideg vizet (vizes kézzel könnyebb formázni, nem ragad majd a tenyérhez a túró).
  4. Húsz darab gombócot formázzunk ki, majd dobjuk bele a forró vízbe őket. Vegyük lejjebb a lángot kisebbre, és óvatosan kavarjuk át. Miután feljöttek a víz tetejére a gombócok, főzzük még 1-2 percig őket. Végül vegyük ki a gombócokat, és forgassuk meg egyből a diómorzsában.
  5. Málnaöntettel és friss citromfűvel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8290
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
Accu-Chek a cukorbetegek séfje 10 recept

Puha, illatos túrógombócok, üdítő málnaszósszal. Frissen a legjobb!

Hozzászólások

Hozzávalók

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!